Eerste ESL community cup Benelux van Apex Legends is gespeeld

Apex Legends is, met meer dan 50 miljoen spelers, al een tijdje een absolute hype. ESL, organisator van esports toernooien, springt hier maar al te graag mee op de kar. Continentaal en nationaal waren er al vele wedstrijden, maar nu is Apex Legends (pc) ook toegevoegd aan de community cups van de Benelux.

Apex Legends 1

Begin vorige maand werden de community cups geïntroduceerd voor Fifa 19, PlayerUnknown’s Battlegrounds en Rocket League. Deze wedstrijden zijn in het leven geroepen om een competitie voor iedereen aan te bieden, waar de nadruk meer ligt op het plezier maken. Veel valt er naast een boost van je ego dan ook niet te winnen, al kan het wel als opstap worden gebruikt om in de toekomst aan grotere competities mee te doen.

Donderdag en vrijdag werd de eerste community cup van Apex Legends afgewerkt, hieraan deden toch liefst 25 teams aan mee. Na een spannende finale wist Exile Gaming de winst om zak te steken tegen JoinTheForce.Apex. Exile Gaming heeft ook nog teams in andere games zoals Fortnite, Rainbow Six Siege en Counter Strike: Global Offensive.

Apex Legends 2

Het is vooralsnog afwachten of Apex Legends echt gaat doorbreken als nieuwe esports game. Momenteel zijn er al heel wat toernooien en deelnemende teams/spelers, maar of ze op lange termijn kunnen Fortnite of PUBG zal de tijd moeten uitwijzen. Uit de review is alvast gebleken dat Tom, er sinds de release een verslaving heeft bijgekregen. Ook in de Gamersnet Discord wordt er regelmatig samen gevochten om de winst.

Heb je ook zin om met twee (Gamersnet) makkers een ontspannend wedstrijdje te betwisten? Volgende week donderdag staat de tweede cup op het programma.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren