Fortnite lijkt Apex Legends’ respawn-systeem al uit te rollen

De battle royale-ideeën die het succesvolle Apex Legends naar het genre bracht, brengen nu ook concurrenten op soortgelijke ideeën. Terwijl Epic Games eerder al aangaf dat men het respawn-systeem van de nieuwe battle royale interessant vond voor Fortnite, lijkt het gros van Epic Games’ adaptatie daarvan al geïmplementeerd te zijn.

Onder meer Twitter-kanaal FortTory vond alvast bestanden voor de “Second Chance Van” in de nieuwe update omtrent Season 8 van de game, waarvan akte volgde.

Het nieuwe Second Chance busje wordt in-game afgebeeld met een hologram van de standaard skin erbovenop — precies eenzelfde soort aangezicht als dat van de Respawn Beacons in Apex Legends. Een officiële beschrijving ontbreekt nog, maar het lijkt vrij duidelijk waar Epic Games nu aan sleutelt.

De verwachting is dat het Second Chance-systeem grofweg hetzelfde soort gameplay met zich meebrengt als die van Respawn Entertainment. Overlevende spelers dienen een bepaald object van hun gevallen kameraden op te pikken, om die daarna in te leveren bij het busje. Zodoende kunnen spelers een tweede kans in de battle royale krijgen.

Waar de busjes precies te vinden zijn, is vooralsnog onduidelijk. Gezien de assets echter nu al op voorhand aanwezig zijn, kunnen we ervan uitgaan dat het niet lang meer zal duren voordat Epic Games het respawn-systeem binnenkort al inschakelt.

Meer weten over hoe Respawn Entertainment tactvolle veranderingen aanbrengt in het battle royale-genre? Lees ook eens onze uitgebreide Apex Legends review of bekijk de videoreview voor meer informatie over de free-to-play hit.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren