Gearbox was bijna ontwikkelaar Halo geweest

Het was een lastige tijd voor Microsoft, toen Bungie besloot om zich af te stoten van de gigant. De toekomst van Halo stond op losse schroeven en dus werd er gezocht naar een nieuwe ontwikkelaar voor de avonturen van The Master Chief. Uiteindelijk werd een nieuwe studio opgericht en 343 Industries is sindsdien verantwoordelijk voor de franchise. Maar in gesprek met IGN zegt Bonnie Ross van 343 dat er daarvoor is gekeken naar andere studio’s, waaronder Borderlands-ontwikkelaar Gearbox Software:

“Another possibility was that Microsoft would hand the reins of the franchise over to an external studio for development, at least for one or two more games. The frontrunner Microsoft had in mind at the time was Gearbox Software, the studio responsible for the PC port of Halo: Combat Evolved and the same team that went on to create the popular Borderlands franchise.”

Gearbox was eerder verantwoordelijk voor de pc-versie van Halo: Combat Evolved en was dus geen onbekende naam voor Microsoft. Uiteindelijk liep het anders en werd 343 Industries verantwoordelijk voor Halo 4 en Halo 5: Guardians.

Hoe had de Halo-franchise eruit gezien als Gearbox Software verantwoordelijk was geweest?

 1.   
  Heccer's avatar

  Het is natuurlijk een beste opgave om zo grote titel waar ik me echt uren heb mee vermaakt op de Xbox.1 2en 3.
  Gearbox levert natuurlijk mooie games zoals borderlands 2. Maar dit is dan in hun eigen straatje en dat wil niet meteen zegen dat ze het beter hadden of gekund dan 343. Ik heb dan de laatste halo’s overgeslagen wel ff gespeeld maar miste wat. Ik kijk dan ook zeer uit naar het nieuwe deel. Want ik denk dat 343 ze pijlen nu goed heeft staan en de tijd heeft genomen om nu een master deel van onze chief neer te zetten. Hopelijk komt dit deel naar Windows verwacht niet anders play anywhere.

 2.   
  Petor's avatar

  @Heccer: De nieuwe Halo gaat 100% zeker op pc verschijnen 🙂