Waan je in het Halo-universum met gratis mixed reality-ervaring Halo Recruit

Naast het uitgesproken virtual reality is onze tech-wereld ook nog altijd het thuis voor mixed reality-ervaringen. Een beetje echt, gemengd met wat technisch vernuft. Microsoft werkt daar al langer aan onder diens eigen HoloLens-banier, maar lanceert nu ook een game-gerelateerde toepassing voor de MR-wereld. Halo Recruit laat je een stukje van de Halo-wereld verkennen in een semi-virtuele ervaring.


Halo Recruit (officieel te vinden onder ‘Halo Recruit: A Windows Mixed Reality Ultra Experience’, wat ontzettend lekker bekt) is vanaf vandaag gratis binnen te halen via de Windows 10 Store. Daarvoor is uiteraard wel de nieuwste versie van Windows 10 en een Microsoft Mixed Reality-compatibele headset vereist.

Mocht je echter over zowel de benodigde soft- als hardware beschikken, dan kun je zeker vijf minuten rondkijken en -schieten in de Halo-wereld (gemengd met je echte omgeving) terwijl je als UNSC-rekruut meer leert over de wapens, personages en andere aspecten van het Halo-universum.

Enorm lang of diepgaand zal Halo Recruit dus absoluut niet worden, maar het opent mogelijk wél de mogelijkheid voor meer games om te experimenteren met mixed reality-toepassing. Zo kreeg game-held Conker immers ook een doorstart op de HoloLens, aan de hand van Young Conker, een MR-puzzelspel.

Zie jij heil in meer games of andere ervaringen in mixed reality of is dit — niet ongelijk virtual reality — voor velen momenteel toch te ver gegrepen?

  1.   
    Neolite's avatar

    Dit lijkt mij toch wel enorm vette shit hoor. Beetje in je eigen woning op monsters knallen die achter de bank vandaan komen.