Nieuwe Grand Operation Battlefield 5 beschikbaar

Vanaf vandaag is er een nieuwe Grand Operation beschikbaar voor Battlefield 5 en draagt de titel Battle of Hannut. Het gevecht begint in de al bekende Panzerstorm-map en brengt je vervolgens naar het platteland van Arras, waar je als een van de eersten de terugkeer van de populaire spelmodus Rush beleeft; een 64-spelersversie van de klassieke Battlefield-modus, waarin je bommen moet planten of uitschakelen.

De nieuwe Grand Operation is geïnspireerd door de intense tankgevechten die plaatsvonden tijdens de Tweede Wereldoorlog in de Slag om Hannuit, waar de asmogendheden (Duitsland, Italië en Japan) zich voorbereidden om door de stad Hannuit in België te breken tijdens een blitzkrieg richting Nederland.

Rush in de Battle of Hannut wordt gespeeld op Arras tijdens dag drie en verdubbelt het traditionele aantal spelers naar 64. De missie van het aanvallende team is om bommen te plaatsen bij vijandelijke missiedoelen, voordat de verdedigers deze onschadelijk kunnen maken.

De 32-spelersversie van Rush is vanaf 7 maart tijdelijk beschikbaar als standalone-modus. Je speelt in de mappen Twisted Steel, Narvik en Devastation. Maar daarvoor (en daarna) is de Battle of Hannut de enige map waarin je Rush kunt spelen.

Rush zal later dit jaar volledig beschikbaar zijn als spelmodus, maar een exacte datum is hiervoor nog niet bekend.

De volledige lijst met spelmodi op de verschillende dagen:

Dag 1

 • Map: Panzerstorm
 • Modus: Airborne
 • Dag 2

 • Map: Panzerstorm
 • Modus: Breakthrough
 • Dag 3

 • Map: Arras
 • Modus: Rush (64 spelers)
 • Dag 4

 • Map: Arras
 • Modus: Final Stand

Ben jij al aan de slag geweest met de nieuwe Grand Operation? Laat het ons weten in de reacties!

 1.   
  Rolf Maas's avatar

  Ik heb net even voor het eerst de nieuwe Grand Operation mogen spelen… WOW, wat gaaf! Ze hebben de Panzerstorm-map goed tot zijn recht laten komen en de tankgevechten lijken intenser dan ooit.

  64 man, spelend door de verschillende dagen… goede balans tussen infanterie en voertuigen, niets te klagen! Petje af voor DICE!

 2.   
  DeAdSeYe's avatar

  “waar je als een van de eersten de terugkeer van de populaire spelmodus Rush beleeft; een 64-spelersversie van de klassieke Battlefield-modus, waarin je bommen moet planten of uitschakelen.”

  Niet helemaal waar!

  De klassieke spelmodus in BF series is conquest en niet Rush. Rush is er later bij gekomen en was voor het eerst geïntroduceerd in Bad Company.

 3.   
  Rolf Maas's avatar

  @DeAdSeYe: Wat bedoel je precies? ‘Klassiek’ is iets anders dan wat jij nu beschrijft. De letterlijke vertaling voor ‘klassiek’ is dan ook: “iets uit het verleden dat een alom bekend en uniek symbool of icoon geworden is”.

  Dat heeft wel degelijk betrekking tot Rush; een unieke en populaire modus en heeft niets te maken met het feit dat de spelmodus pas in Bad Company is verschenen… 🙂

 4.   
  DeAdSeYe's avatar

  @Rolf Maas: @Rolf Maas:
  “De letterlijke vertaling voor ‘klassiek’ is dan ook:” “iets uit het verleden dat een alom bekend en uniek symbool of icoon geworden is”.

  En dat is conquest voor mij, want deze gamemode heeft Battlefield uiteindelijk ook succesvol gemaakt. Ook een leuke feit is dat conquest gamemode bestond voordat Call of Duty bestond. Als dat geen klassieker genoemd mag worden, dan weet ik het ook niet meer

  Rush is voor mij geen klassieker op dit moment. Dat is alleen conquest!

 5.   
  Rolf Maas's avatar

  @DeAdSeYe: Zeer zeker en Conquest is ook enorm gaaf! De nieuwe Grand Operation ook al geprobeerd? 😀