Operations in Battlefield 5 keert terug in de vorm van Grand Operations

Met de onthulling van Battlefield 5 kregen we de nodige details te horen, waaronder een speelbare online multiplayer map in Rotterdam en geen Premium Pass meer, maar ook dat Operations terugkeert in de vorm van Grand Operations. Ofwel, Operations maar dan groter.

Operations werd in Battlefield 1 geïntroduceerd als een gamemodus die een combinatie is van Conquest Assault en Rush, waarbij 64 spelers tegen elkaar strijden om objectives over te nemen of juist te verdedigen. De modus werd aangevuld met een stukje verhaal, cutscenes en gameplay in meerdere chapters.

In the Grand Operation teased during the reveal event in London, players will be dropped into Rotterdam as paratroopers. Squads are of particular importance in this instance, and if one of the players dies and chooses not to respawn to their squad, they will be forced to jump from a plane again.
Echter, Grand Operations gaat op de schop en zal niet meer het basic aanvallen en verdedigen van objectives bevatten. We spelen nog steeds historische veldslagen na, maar er zullen diverse modi in verscholen zitten en er kunnen custom regels ingesteld worden. De teaser die we te zien kregen toonde ons paratroepers die gedropt werden boven Rotterdam. Squads zijn in deze modus erg belangrijk en als een speler sterft en ervoor kiest niet meer bij de squad te spawnen, is deze verplicht opnieuw uit een vliegtuig te springen.

De tweede fase van Grand Operation gaat van start als de paratroepers een ground assault inzetten en de artillerie hebben neergehaald. Falen deze soldaten, dan beginnen spelers van de aanvallende kant in de volgende fase met minder voertuigen en tickets om het volgende objective te voltooien.

De modus is verdeeld over vier delen die zich afspelen over vier dagen. Is er unfinished business van een bepaalde dag, dan is er een kans op Final Stand. Dit houdt in dat beide kampen moeten vechten met zo min mogelijk munitie en andere resources. Spelers starten met één clip en om meer munitie te verzamelen, zul je deze moeten oprapen van dode vijanden. Final Stand is dus een strijd tot het bittere einde, zonder respawns en met de minste middelen. Hierdoor is samenwerken met je squad heel belangrijk om teammaten bijvoorbeeld te kunnen healen.

Battlefield 5 verschijnt op 19 oktober voor PlayStation 4, Xbox One en pc.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren