Blackout-modus van Call of Duty: Black Ops 4 een week gratis

In mei 2018 werd aangekondigd dat Call of Duty: Black Ops 4 een battle royale-modus zou krijgen die Blackout heet. De modus wordt over het algemeen goed ontvangen, maar meer spelers zijn natuurlijk altijd welkom, ondanks dat Call of Duty: Black Ops 4 een van de meest gedownloade games op de PlayStation Store is. Daarom is Blackout vanaf morgen een week lang gratis uit te proberen op alle platformen waar Black Ops 4 voor is verschenen.

Precieze tijden zijn nog niet bekendgemaakt, dus dat blijft afwachten. Wel is bekendgemaakt dat je Blackout van 17 tot en met 24 januari gratis kunt spelen op PlayStation 4, Xbox One en pc. Voor die laatste heb je wél een Battle.net-account nodig, dus dat kun je alvast aanmaken als je de populaire battle royale wilt uitproberen zonder meteen 60 euro af te dokken.

Het blijft hoe dan ook afwachten wanneer de download van Blackout kan worden gedownload. Houd Gamersnet dan ook in de gaten!

 1.   
  BozeBever's avatar

  Voordat mensen beginnen te haten. ‘Activision troep, boooeeeh, micro-transacties kots’. Blackout is best wel leuk en steekt ook nog eens goed in elkaar. Een weekje proberen kan nooit kwaad, al ben ik wel van mening dat blackout best een gratis modi kan worden om de playerbase net zo hooked te krijgen als dat Epic dat heeft gedaan met fortnite.

 2.   
  MikeGevers's avatar

  @BozeBever: Eens, wat mij betreft had Activision Blackout gewoon gratis gemaakt, gewoon om serieus de concurrentie met Fortnite aan te kunnen gaan. Juist omdat Call of Duty zo’n gevestigde franchise is, waar onder meer tot in de puntjes verfijnde gunplay bij is ontstaan, zou je denken dat het een logische zet is om Blackout gratis te maken.

  Aan de andere kant is Call of Duty natuurlijk een jaarlijkse serie, dus is het mogelijk niet zo handig om één modus dan permanent gratis te maken, zeker als je die modi per game nog jarenlang moet ondersteunen als Activision zijnde. Ik denk dat het verdienmodel van CoD veranderd zal moeten worden voordat ze free-to-play-modi met Battle Royale geloofwaardig op de markt te kunnen zetten. Dus de free-to-play-mogelijkheden voor Activision zijn ietwat ingewikkeld als ze Call of Duty een jaarlijkse serie willen houden.

  Disclaimer: de hele Battle Royale-hype gaat compleet aan mij voorbij, simpelweg omdat mijn internetverbinding te instabiel is om hier plezier aan te beleven. Niet alleen de 99 andere spelers op de map zijn mijn vijand, ook mijn router doet mee aan het bederven van mijn speelplezier. Dus wellicht ben ik niet dé autoriteit op het gebied van het genre.

 3.   
  Daniel Z's avatar

  Plebs drop inbound!

  Serieus wel een fijne mogelijkheid om Blackout te testen. Echter, of mensen dan overstag gaan om Black Ops 4 full price aan te schaffen is de vraag, tenzij je er zeker van bent dat je ook multiplayer en/of Zombies veel gaat spelen.

 4.   
  MikeGevers's avatar

  @Daniel Z: Ergens denk ik dat je gelijk hebt, maar aan de andere kant: als je sowieso al van plan was om de multiplayer en/of Zombies massaal te gaan spelen, had je de game vanaf dag één al wel gekocht. Ik denk dan ook dat ze hier vooral het Fortnite-publiek mee willen aanspreken/afpakken.

  Hoe dan ook is het verdienmodel van Call of Duty steeds meer in het gedrang aan het raken. Willen ze een free-to-play-game maken met flinke microtransacties, of willen ze het geld vooraf door een geldbedrag op te stellen? Dit lijkt me een flinke discussie tussen ontwikkelaar en uitgever, dus het kan nog alle kanten op gaan.

 5.   
  HWSHHZ's avatar

  Weet iemand waar deze voor de PC te downloaden is? Kan daar niks over vinden…

 6.   
  jimmymenNL's avatar

  @HWSHHZ: Die kan je waarschijnlijk via de Battlenet app op pc downloaden als die online is

 7.   
  HWSHHZ's avatar

  @jimmymenNL: Ahh oke thanks, enig idee wanneer die daar in de app komt? Tis de 17e dus vandaag zou die van start gaan toch?

 8.   
  jimmymenNL's avatar

  @HWSHHZ: Bij mij staat er nu Try For Free, dus denk dat je het nu kan proberen:)

 9.   
  Daniel Z's avatar

  @MikeGevers: Al zie ik het Fortnite-publiek niet snel eenzelfde modus voor fullprice aanschaffen. Maar goed, het kan, waarna ze misschien verslingerd raken aan de andere modi en vervolgens CoD-fan worden. Deze gratis week zal sowieso een boost in verkopen betekenen en is een goede promotie voor Blackout, zeker als Activision hier een toekomst mee voor ogen heeft.

 10.   
  darroox's avatar

  Dat wordt Noobs knallen zoals ik !!