Zeven tips om te winnen in Call of Duty: Black Ops 4’s Blackout

Voor het eerst in de geschiedenis van de Call of Duty-franchise moeten we het in de nieuwe Call of Duty stellen zonder een volwaardige singleplayer campaign. In plaats daarvan beschikt Black Ops 4 wel over de Blackout-modus, Treyarchs interpretatie van het Battle Royale-genre. In onze review was Amador al te spreken over deze keuze en in dit artikel geven we je een aantal tips om te overleven in Blackout. Want als laatste van ruim tachtig man overblijven, dat is natuurlijk een flinke uitdaging.

1. Weet wat je speelt

Blackout is een andere tak van sport dan de reguliere Call of Duty-multiplayer en hoe eerder je je dat realiseert hoe beter. Waar de multiplayer van Call of Duty al jaren bekend staat om de hoge snelheid, spelen Battle Royale-games beduidend trager. Logisch, want als je het loodje legt, dan is het potje voor jou ook direct afgelopen.

Blackout vraagt dan ook om wat meer strategie en voorzichtiger spel. Onnodige vuurgevechten kan je dan ook beter laten schieten, cover is je grote vriend en uitgestrekte vlakten kan je waar mogelijk beter vermijden.

2. Wees je bewust van de basis

Efficiëntie is een groot goed in Battle Royale-games. Iedere seconde dat je je bezighoudt met de loot die op de grond ligt of de spullen in je rugtas, ben je een ontzettend makkelijk doelwit. Het is belangrijk om scherp te hebben welke loot prioriteit heeft. Het vinden van een wapen is natuurlijk cruciaal. Armor is ook mooi meegenomen en zonder geneesmiddelen wordt overleven een flinke uitdaging. Daarbij krijg je van een first aid 25 HP, voegt een medkit 50 health toe en vergroot een traumakit je levensbalkje naar 200 (50 meer dan het aantal HP waarmee je start).

Perks kunnen je situationeel een flink voordeel geven, maar hoef je lang niet altijd je tijd aan te besteden. Zo kan engineer (waarmee je voertuigen in de buurt eenvoudiger ziet) handig zijn als je weet dat je een flinke afstand af moet leggen, maar is het een minder relevante perk tijdens de laatste minuten van een potje, waarin iedereen in gebouwen verstopt zit.

Zorg ook dat je wapens bij je hebt waarmee je zowel op korte als lange afstand wat kunt uitrichten. Rondlopen met een sniper rifle en rocket launcher lijkt misschien leuk, maar dat vergroot je overlevingskans niet bepaald. Zeker omdat rocket launchers met name nuttig zijn voor voertuigen en minder op loslopende tegenstanders.

3. Communiceer

Als je Blackout alleen Solo speelt, kan je deze tip direct vergeten. Speel je echter Duo’s of Quads, besef dan dat communicatie cruciaal is. Het lijkt wellicht een dooddoener, maar als een goed communicerend team heb je een immens voordeel. Het zorgt ervoor dat je de omgeving veel efficiënter kan uitkammen. Niet alleen kan je zo tegenstanders beter lokaliseren, ook over loot en nuttige voorwerpen kan je elkaar tippen.

Wees daarbij vooral niet te egoïstisch. Natuurlijk, het is fijn om bijvoorbeeld zelf een flinke voorraad med- en traumakits te hebben. Als je teamgenoten het echter slechts moeten stellen met één verbandje, dan is het verstandig om je maten ook wat extra’s te gunnen.

4. Beheers de wingsuit

Een goede start is het halve werk en dat geldt zeker in Battle Royale-games. Door eerder op de grond te zijn dan de rest kan je al een wapen in handen hebben voordat een ander überhaupt geland is. Zorg dan ook dat je vol naar beneden gaat als je uit de helikopter springt, om zo op volle snelheid te komen.

Zodra je de maximale snelheid bereikt hebt (je ziet bij de balk rechts dan drie driehoekjes), kun je je koers wat wijzigen om zo op de plek te komen waar je wilt landen. Fijn extraatje: de wingsuit is niet beperkt tot het begin van ieder potje. Als je van een hoog bouwwerk afspringt, bijvoorbeeld de dam, dan kun je de wingsuit ook gebruiken!

5. Vergeet je perks niet

Net zoals in de reguliere multiplayer van Call of Duty kent ook Blackout perks. Niet alleen moet je deze eerst verzamelen, je moet ze ook handmatig activeren. Het is verleidelijk om ze op te sparen voor de ‘endgame’, aangezien een perk je net dat streepje extra kan geven.

Middenin een gevecht heb je echter wel wat anders aan je hoofd dan het aanzetten van je perks. Aangezien de perks een aardige tijd meegaan, is het verstandig om ze niet al te lang op te sparen. Dood heb je bijzonder weinig aan een ongebruikte voorraad upgrades.

6. Houd de mysterybox in de gaten

De mysterybox kan op verschillende plaatsen op de map verschijnen en wordt gemarkeerd door een blauwe lichtbundel. De mysterybox staat garant voor een lading goede loot, maar deze krijg niet zomaar. Hiervoor moet je je eerst door een horde zombies heen zien te knokken en dat gaat natuurlijk niet zonder slag of stoot.

De zombies kunnen namelijk aardig wat kogels hebben. Ren dus ook niet halsoverkop richting de mysterybox als je de blauwe lichtbundel hebt gespot. Als je in al je enthousiasme met de horde zombies vecht, ben je immers een makkelijk doelwit voor andere spelers. Goede loot en veel schoten trekt meer spelers aan, dus wees op je hoede. Of laat je tegenstanders zelf het vuile werk opknappen om ze daarna te verrassen als ze hun loot verzamelen.

7. Gebruik voertuigen weloverwogen

Hoewel het aantrekkelijk kan zijn om met een ATV over de map te scheuren of met je team een helikopter of vrachtwagen te bemannen, doe je er vaak beter aan om voertuigen te laten staan. Natuurlijk, het kan handig zijn om met een voertuig snel van A naar B te komen (zeker met een naderende blauwe cirkel), maar weet wel dat je dit op een bijzonder luidruchtige manier doet.

Andere spelers weten dus dat je er aankomt en dat brengt je dikwijls in een nadelig vuurgevecht. Tegenstanders weten immers wel precies waar jij bent, maar andersom is dat lang niet altijd duidelijk.

Nog meer Blackout tips?

Heb je zelf ook tips voor de Blackout-modus van Black Ops 4? Laat het vooral weten in de reacties!

 1.   
  pe-ah's avatar

  Kies je landingsplek.
  Gebieden met een naam zijn populaire gebieden om te landen. Wil je direct de spanning opzoeken? Vooral hier landen. Wil je wat rustiger beginnen? Land op naamloze plekken.

 2.   
  Leon 2.0's avatar

  @pe-ah: Dat is wel een goede, ja! Al merk je daar ook wel dat een relatieve uithoek als Construction Site toch ook vaak weer wat rustiger is dan het centrale Firing Range. Is natuurlijk ook wel weer afhankelijk van de baan van de choppers. 🙂

 3.   
  darroox's avatar

  Pak een helicopter en blijf zo lang mogelijk in de lucht en land in de cirkel.

 4.   
  kiesmaarwa's avatar

  Niet doodgaan

 5.   
  MikeGevers's avatar

  @kiesmaarwa: Dat is inderdaad een goeie tip voor Blackout. Tevens is het goed advies voor het leven in het algemeen.