Pokémon GO viert de derde generatie in nieuw evenement

Ook in de gure winterdagen van januari gaat Pokémon GO onderminderd door met het houden van events: eerder eindigde het haast verplichte kerstevenement en vanaf vanavond is het alweer tijd voor het volgende. Deze keer staan de Pokémon uit de Hoenn-regio in de spotlights, wat onder meer inhoudt dat Groudon en Kyogre terugkeren als legendarische Raid Bosses.

Ook komen Pokémon uit Hoenn, ook wel bekend als de derde generatie, vaker voor in het wild tijdens het event. Daarnaast kunnen we nieuwe field research-opdrachten verwachten die betrekking hebben op de Hoenn-wezens.

Een andere bron van Pokémon uit de derde generatie games, is het ontvangen van cadeaus van je vrienden: deze kunnen natuurlijk eieren bevatten, waar tijdens dit evenement ook Pokémon uit Hoenn uit kunnen komen. Het is nog niet bekend om welke Pokémon het precies gaat.

Ook krijgt de Pokémon Breloom een nieuwe aanval die exclusief verkrijgbaar is tijdens de komende twee weken: als je een Shroomish laat evolueren, kent je nieuwe Breloom de move Grass Knot. Op Reddit is al de nodige analyse uitgevoerd en wordt geconcludeerd dat dit Breloom tot de gras-Pokémon met de hoogste damage per second maakt. Echter, Breloom is altijd al een fragiel wezen geweest, dus zal hij vooral nuttig zijn in Gym- en Raid-gevechten en niet zozeer in het recent toegevoegde PvP-systeem.

Tot slot (wat Pokémon betreft) worden er uiteraard ook nieuwe shiny-vormen toegevoegd en wel van twee evolutielijnen: Zigzagoon en Taillow. Dit zijn altijd al twee veelvoorkomende wezens, dus ook als je tijdens dit event de pech hebt er geen te vinden, maak je ook erna nog wel flinke kans.

Mocht je geïnteresseerd zijn in hoe je avatar erbij loopt in Pokémon GO, zullen er tevens nieuwe kledingitems zijn, geïnspireerd door Team Magma en Team Aqua, oftewel de bad guys uit respectievelijk Pokémon Ruby en Pokémon Sapphire. Het is nog niet bekend hoeveel deze attributen zullen kosten of wat voor items het überhaupt zijn.

Het Hoenn-evenement begint vandaag om 22:00 uur (Nederlandse tijd) en eindigt op 29 januari om diezelfde tijd.

  1.   
    the ultimate gamer boss's avatar

    ik weet nog een keer dat een stel pokemon go spelers op de parkeer plaats stond van een mc en go waren ze haha maarja ik heb dr niets mee omdat vaak spelers totaal niet op het verkeer letten

  2.   
    Grolschje's avatar

    Ik speel nog steeds al bijna 3 jaar, eggegator is nooit in de buurt