Raids aangekondigd voor Pokémon GO

Onlangs werd aangekondigd dat de Gyms in Pokémon GO binnenkort offline zouden gaan in de aanloop naar een flinke update. Vandaag is het zover: ontwikkelaar Niantic heeft aangekondigd wat de Gym-update gaat inhouden. Het zou gaan om de ‘grootste update ooit voor Pokémon GO’.

De eerste en kleinste nieuwe feature is dat spelers ook items kunnen krijgen bij Gyms door de bijbehorende Photo Disc rond te draaien. De structuur van Gyms wordt echter ook op zijn kop gezet: alle Gyms hebben permanent zes beschikbare plekken voor Pokémon, waardoor het trainen voor Prestige niet meer nodig is. Ook moeten alle Pokémon in een Gym uniek zijn: er kan bijvoorbeeld maar één Blissey per Gym worden toegewezen. Als je bovendien tegen een Gym gaat vechten, vecht je tegen de Pokémon in de volgorde waarin ze in de betreffende Gym zijn geplaatst, in plaats van op volgorde van hun kracht.

Ook verliezen Pokémon hun motivatie als ze langer in Gyms geplaatst zijn of vaker verslagen worden. Daardoor verliest een Pokémon kracht, waardoor anderen hem eenvoudig kunnen verslaan. Spelers kunnen hun Pokémon Berries voeren om hun motivatie te herstellen. Mocht de motivatie echter volledig leeglopen, keert de Pokémon terug naar zijn trainer zodra hij een gevecht verliest.

Ook een veelgevraagde feature maakt zijn opwachting in Pokémon GO: Gym Badges. Die kun je verdienen door “interactie aan te gaan” met de vele Gyms in de wereld. Ze dienen als aandenkens aan je Gym-avonturen en tonen je bijdrage aan het succes van de Gyms. Je kunt je Badges levellen door bij te dragen aan Gyms, bijvoorbeeld door te vechten, Berries te voeren aan de Pokémon in Gyms en de Photo Disc rond te draaien. Door de levels van je Badges te verhogen, kun je bonussen verdienen.

Een andere nieuwe feature zijn de Raids. Hierbij gaan spelers samen aan de slag om een extreem sterke Pokémon in een Gym te verslaan. Als er een Raid Boss in een Gym verschijnt, keren alle Pokémon in die Gym terug naar hun trainers en verschijnt er een groot ei met een timer. Om deel te nemen aan het gevecht tegen een Raid Boss heb je een Raid Pass nodig: die kun je één per dag gratis krijgen bij een Gym, maar ze zijn ook te koop in de in-game winkel.

De Raids betrekken tot twintig spelers in het gevecht en als ze Raid Boss binnen vijf minuten wordt verslagen, krijgen alle deelnemers de kans om een sterke Pokémon te vangen. Of het hier gaat om de eerder bevestigde Legendary Pokémon of om normale Pokémon, is niet bekendgemaakt.

Ten slotte worden er met de update nieuwe items toegevoegd, die te verdienen zijn door Raids te voltooien. Rare Candy verandert in de Candy voor de Pokémon waar je hem aan geeft, de Golden Razz Berry vergroot je kans om een Pokémon te vangen significant en Technical Machines geven spelers de mogelijkheid om de aanvallen van hun Pokémon te veranderen. Vooral die laatste items zijn een verrassing, aangezien Niantic eerder aangaf dat we voorlopig geen mogelijkheid zouden hebben om de aanvallen van Pokémon te veranderen.

Zoals eerder aangegeven, gaan de Gyms tijdelijk offline om deze update door te voeren. Zodra de update wereldwijd is uitgerold keren de Gyms terug, maar de Raids worden langzamer uitgerold. Eerst zijn ze slechts beschikbaar in bepaalde gebieden, vermoedelijk in de Verenigde Staten, zodat het systeem getest kan worden. Naarmate de tijd vordert, worden er steeds meer spelers uitgenodigd om deel te nemen aan de Raids. Volgens Niantic zal het een kwestie van dagen zijn voordat iedereen met het nieuwe systeem aan de slag kan.

Om de veranderingen te illustreren, heeft Niantic een flinke lading screenshots vrijgegeven. Check die hieronder.

[SCREENSHOTS]

 1.   
  Ryan2000's avatar

  Wouw, ik begrijp er nog totaal niks van maar het klinkt wel erg tof! Ik zie het wel wanneer het er is 😉

 2.   
  Throbert's avatar

  Dat Raid-concept zat in de trailer van Pokemon GO, waarin iedereen Mewtwo versloeg binnen de tijd en dus ook Mewtwo ving. Waarom duurt het bijna een jaar om zoiets in het spel te krijgen?

 3.   
  MikeGevers's avatar

  Throbert schreef, "Dat Raid-concept zat in de trailer van Pokemon GO, waarin iedereen Mewtwo versloeg binnen de tijd en dus ook Mewtwo ving. Waarom duurt het bijna een jaar om zoiets in het spel te krijgen? "

  Waarschijnlijk omdat The Pokémon Company Niantic dwong om Pokémon GO uit te geven, ondanks dat het spel eigenlijk nog niet “af” was, waarschijnlijk onder het mom van: ach, met nieuwe Pokémon-generaties houden we spelers wel even zoet totdat we de features af hebben die we hebben beloofd.

  Mensen geven massaal Niantic de schuld, maar ik vermoed zelf dat The Pokémon Company de grotere invloed heeft gehad op de release zoals die uiteindelijk plaatsvond.