Pokémon GO krijgt deze week ruilfunctionaliteit

Nog altijd gaat Pokémon GO als een trein en er blijven nieuwe features toegevoegd worden aan het mobiele spelletje. Eerder dit jaar kregen we eindelijk een quest-systeem en later deze week is het tijd voor weer een nieuwe functie: het ruilen van Pokémon.

Ontwikkelaar Niantic voegt een vriendenlijst toe aan Pokémon GO en met de mensen in die lijst kun je je Pokémon uitwisselen. Om te kunnen ruilen, moet je wel in de buurt zijn van de betreffende persoon. Als je daadwerkelijk een Pokémon naar een van je vrienden stuurt, krijg je daarmee een Candy voor die soort. Als de Pokémon die worden geruild, zijn gevangen op locaties die ver uit elkaar liggen, wordt de beloning voor het ruilen zelfs groter.

Elke keer dat je met iemand ruilt, gaat je Friendship Level met die persoon omhoog, wat van invloed is op het ruilen. Het uitwisselen van Pokémon kost namelijk behoorlijk wat Stardust, maar die hoeveelheid wordt minder naarmate je Friendship-waarde hoger wordt.

Naast de beperking die de Stardust-prijs met zich meebrengt, is er nog een restrictie op het ruilsysteem: speciale Pokémon dienen te worden geruild via een zogeheten Special Trade. Deze kun je maar één keer per dag doen en alleen met mensen waarmee je een bepaald Friendship Level hebt bereikt. Special Trades kosten bovendien significant meer Startdust dan normale ruiltransacties.


Tot slot maakt Niantic bekend dat je in principe elke Pokémon met vrienden kunt ruilen, met uitzondering van mythische Pokémon zoals de recent geïntroduceerde Mew. Verder kun je elk digitaal wezen in je telefoon naar vrienden sturen.

Overigens is ruilen niet de enige functie van het Friendship-systeem: Pokéstops en Gyms kunnen ook cadeautjes droppen, die je vervolgens naar je vrienden kunt sturen. De pakketjes bevatten ‘nuttige items’ (wat dat ook moge betekenen) en mogelijk zelfs een ei waarin een Alolan Pokémon te vinden is, zoals Alolan Geodude.

Het is nog niet bekend wanneer de ruilfunctionaliteit wordt ingevoerd, maar verwachting is dat dit donderdagavond gaat gebeuren.

 1.   
  joep klinkenberg's avatar

  yes yes yes yes yes

 2.   
  MikeGevers's avatar

  Eén woord: ein-de-lijk!

 3.   
  LightFasher's avatar

  Jippii

 4.   
  Rijstekorrel's avatar

  Ik vind dit slecht gedaan door Niantic, dit gaat echt spel minder leuk maken.
  Je krijgt zo mensen ja ik wil met ccorsala wel ruilen, maar dan wil ik er een shimmy ho oh perse voor terug.

  En dat je moet betalen om met iemand anders te ruilen, echt wat een onzin.
  Ik zie al voor mij dat er dan zo ook dus pakketten in de store komen, voor aantal euro kan je die kopen.

  En de regionale zie ik zo ook minder snel gaan verschijnen, net zoals event straks in Duitsland.
  Je kan straks alleen daar Corsala vangen naast de regionale plek, zie al voor mij dat er meer van dat events gaan komen.

  Pokemon A kan je dan alleen nog maar daar tijdelijk vangen, in plaats van tijdelijk overal net als Farfetch en Kankashkan.
  Je kan er niet niet bij zijn dan ben je maar afhankelijk van andere, slechte zaak als je het mij vraagt.

 5.   
  MikeGevers's avatar

  Je hebt inderdaad altijd droeftoeters die onredelijke eisen stellen voor bijvoorbeeld een Corsola, maar ik denk dat dit lang niet iedereen zal zijn. En daarnaast: verder is er geen enkele manier om regionale Pokémon te krijgen zonder daadwerkelijk de wereld rond te reizen, dus wat mij betreft is dit al vooruitgang.

  Wat betreft doemscenario’s over microtransacties voor Stardust: ik denk dat dat wel los zal lopen. Niet voor niets is Stardust momenteel zo ongeveer het enige dat je níét met echt geld kunt kopen, en dat ik vermoedelijk om de balans een beetje in stand te houden. Je gebruikt Stardust natuurlijk om je Pokémon sterker te maken, dus als dat spul te koop zou zijn, zou het 100% pay-to-win worden. Ik ben juist blij dat ze Stardust gebruiken voor het ruilen, want ze hadden net zo goed een nieuw item kunnen introduceren – wat dan wél in de Store kon worden verkocht zonder de balans overhoop te gooien.

 6.   
  Kroelbeertje's avatar

  Wel weer jammer dat dit weer een half verhaal is.. Waarom word niet vermeld hoeveel stardust het gaat kosten? Of dat het Donderdag uit komt? etc, etc https://tweakers.net/nieuws/139947/pokemon-go-krijgt-trading-en-friends-functies.html

 7.   
  MikeGevers's avatar

  Kroelbeertje schreef, "Wel weer jammer dat dit weer een half verhaal is.. Waarom word niet vermeld hoeveel stardust het gaat kosten? Of dat het Donderdag uit komt? etc, etc https://tweakers.net/nieuws/139947/pokemon-go-krijgt-trading-en-friends-functies.html"

  Je hebt duidelijk het nieuwsbericht maar half gelezen, dan lijkt het inderdaad al gauw op een half verhaal ja. Op jouw Tweakers-link staat ook: “Veelal brengt Niantic op donderdagavond Nederlandse tijd nieuwe functies naar de game.” Lees nu de laatste zin van het nieuwtje eens. De strekking is exáct gelijk.

  En er zijn inderdaad screenshots van Stardust-kosten, maar lang niet elk scenario staat daarop afgebeeld. Als er iets dus een “half verhaal” is, is het dat wel.

 8.   
  Linkje's avatar

  het duurde ff 2 jaar

 9.   
  Sixty's avatar

  dit is ook echt bedoelt om samen met je vrienden te ruilen en te spelen, en de kosten voor stardust gaan zo ver omlaag als je friend level hoger wordt. Ik snap dat ze dit hebben gedaan tegen spoofers, en gelukkig is de meerderheid van de comunitie echt cool met region exclusives ruilen, zijn nu al online mensen die exclusives tegen andere region exclusives willen ruilen.

  zeker een goede stap in de juiste richting, misschien een keer een GN PoGo meetup doen als er interesse is?

 10.   
  Grolschje's avatar

  Duurde echt lang

 11.   
  Grolschje's avatar

  (null)