PvP eindelijk onderweg naar Pokémon GO

Rond het begin van dit jaar kondigde Pokémon GO-ontwikkelaar Niantic aan dat het met vier grote updates per jaar zou komen. Later zei de ontwikkelaar dat de langverwachte player-versus-player-modus aan het einde van 2018 zou verschijnen. Het jaar loopt op zijn einde, maar Niantic komt zijn belofte tóch nog na: het bedrijf kondigt aan dat Trainer Battles binnenkort verschijnen in de mobiele game.

Op Twitter werden in eerste instantie cryptische berichten geplaatst, waarbij veel mensen natuurlijk hoopten op PvP. Uiteindelijk bleek het inderdaad om die feature te gaan: in Trainer Battles ga je de strijd aan met een andere speler. Ieder gebruikt drie Pokémon met een maximale Combat Power (CP voor vrienden) af afhangt van welke League je speelt. In de Great League kun je enkel Pokémon tot een CP van 1500 selecteren, waar het maximum in de Ultra League oploopt naar 2500. In de Master League, ten slotte, is er geen CP-limiet.

Met het League-systeem hoopt Niantic dat de PvP-modus zo toegankelijk mogelijk is voor alle Pokémon GO-spelers, maar tegelijkertijd uitdagend genoeg voor ervaren Pokémon-trainers. Er lijkt echter geen verandering te worden doorgevoerd in het vechtsysteem: vermoedelijk zal dit blijven bestaan uit tikken om aan te vallen en swipen om aanvallen te ontwijken. Wel zegt Niantic dat er strategie bij Trainer Battles komt kijken, hoewel nog niet concreet is gemaakt hoe.

Het is nog niet bekend wanneer het PvP-systeem live gaat in Pokémon GO, maar er gaat sowieso nog een update voor de app komen voordat dit gebeurt.

  1.   
    LightFasher's avatar

    Laat maar komen.