Razer onthult Tomahawk Elite; ultiem strakke premium pc-kast

De expansie van gaming-merk Razer zet stevig door vanaf CES 2019. Nadat de fabrikant eerder deze week al bekendmaakte ook gaming monitoren te gaan leveren, blijkt Razer nu ook de markt van pc-kasten te willen trotseren. Uiteraard met hun eigen, slicke insteek.

Een prijspunt blijft ons nog onbekend, maar de naam en looks mogen voor zich spreken. De Razer Tomahawk Elite is een mid-tower pc-kast die ultiem strak vormgegeven is, met drie openbare zijdes van glas. Ingebouwd zit per definitie een bespoke waterkoelingssysteem van EK Waterblocks.

Qua I/O verstopt de Tomahawk Elite bovenop tweemaal een USB 3.0-poort en eenmaal een USB-C connector. Daarnaast vinden we de gebruikelijke twee 3.5 mm audiojacks voor koptelefoon en microfoon. Elk van de aansluitingen is, als het ware, ín het glas aan de bovenzijde verwerkt.

Geheel tegen Razers gebruikelijke visie in zien we ditmaal géén Chroma RGB-verlichting op de Tomahawk Elite, al is diens budgettair bedoelde broertje, de reguliere Razer Tomahawk, wél voorzien van een kleurrijke underglow. Deze bevat dan “slechts” één glazen zijpaneel, die magnetisch te bevestigen is.

Opvallend en uniek aan de Tomahawk Elite zijn vooral de hydraulische zuigers, die de glazen panelen aan de zijkanten soepel open doen zwiepen. Als de suicide doors van een dure sportwagen. Ongetwijfeld een eyecatcher op de beurs in Las Vegas, al zal je als consument natuurlijk lang niet altijd de ruimte hebben voor zulke showboating.

Wil je de kast “in actie” zie, dan doe je er uiteraard goed aan om Razers gebruikelijke strakke promotievideo een kans te gunnen. Die bestaat weliswaar vooral uit 3D-renders, maar geeft een goed voorbeeld van hoe de Razer Tomahawk Elite vormgegeven moet worden:

Voor Razer kenmerkt de Tomahawk een eerste “eigen” kast, al is het merk niet volledig onbekend in de markt der chassis. Eerder werkte Razer samen met NZXT voor een unieke, branded editie van hun populaire S340-model. Niet verwonderlijk ook dus, dat Razers eigen ontwerp nu iets wegheeft van NZXT’s gebruikelijke, strakke vormgeving.

Wanneer de reguliere Tomahawk en de Tomahawk Elite de markt zullen betreden (en dus ook tegen welke prijzen), is nog onbekend. Op Razers officiële webpagina kunnen geïnteresseerden zich wel alvast opgeven voor automatische updates over de beschikbaarheid van beide computerkasten.

  1.   
    squidgyboy's avatar

    hij zag er goed uit op ces.. tot Linus langs kwam..