Ook Razer mengt zich in monitorwereld met Razer Raptor

CES 2019 is in volle gang, zo mag blijken uit de vele aankondigingen op het gebied van hardware en technologie. En net als elk jaar is het Taiwanees-Amerikaanse gaming-merk Razer weer van de partij, met wederom een ongebruikelijke aankondiging die waarschijnlijk lang niet iedereen aan zag komen. Jawel, met ingang van 2019 stapt Razer ook in de markt van gaming monitoren.

De Razer Raptor wordt Razers eerste volledig eigen beeldscherm; een 27″ IPS-paneel à 2560 x 1440 pixels (WQHD), dat de competitieve verversingsnelheid van 144 Hertz én kleurbereik volgens HDR400-standaard belooft (10 bits kleurdiepte met 420 nits piekverlichting).

Wat de Raptor onderscheidt van andere monitoren in hetzelfde specificatiesegment, is zonder meer de vormgeving van het geheel. Niet alleen vinden we de welbekende Razer Chroma RGB-verlichting in de voet van het beeldscherm, ook het standaard en achterpaneel zijn vrij uniek. Deze gebruikt namelijk een fusie van metaal met stof, ook om het kabelmanagement tegemoet te komen.

Een deel van de kabels lijkt namelijk al “aangesloten” geïntegreerd te zijn in de voet van het hele apparaat. Hierdoor zou het, volgens Razer, makkelijker moeten worden apparaten aan te sluiten en door te snoeren, vandaar ook dat tweemaal een USB 3.0 Type A passthrough aanwezig is, alsmede een USB-C aansluitingen die DisplayPort 1.4 ondersteunt in Alt-mode.

Een (lokale) releasedatum en prijspunt voor de Razer Raptor blijft nog uit. Wel biedt Razer geïnteresseerde verdere informatie aan op de officiële Razer Raptor webpagina, met daarbij ook de mogelijkheid je alvast op te geven voor een notificatie, zodra het product jouw gekozen land aandoet.

 1.   
  CHILLOZZ's avatar

  eerlijk is eerlijk. razer heeft wel altijd een stijltje wat mij wel aanstaat…
  Echter heb laptop dus heb vrijwel niets anders nodig. mocht ik ooit nog eens voor langere tijden kunnen zitten dan wil ik nog wel eens een vaste set up overwegen…

 2.   
  Mattiees's avatar

  vermoed dat dit heel duur schermpje gaat worden, maar het ziet er mooi uit. Wel opvallend dat ze voor WQHD hebben gekozen, terwijl 1080p of 4k veel meer wordt verkocht en wqhd eigenlijk een beetje wordt overgeslagen.

 3.   
  Tom Kauwenberg's avatar

  @Mattiees: Oh, dat is wel interessant. Ik denk namelijk dat WQHD + hogere framerate voor veel gamers nog altijd best een mooie middenweg biedt.

  Ik heb zelf ook niet de duurste hardware in mijn pc hangen (meer) hangen, maar nog altijd blijft 4K echt iets te hoog gegrepen voor mijn apparatuur. Dat terwijl WQHD + wat extra frames er prima uitkomen bij games als Overwatch en andere minder veeleisende games.

  Desalniettemin ook erg benieuwd hoeveel dit voor ons moet kosten. En of het hele ding überhaupt wel naar de Benelux komt. De Razer Blade heeft er bijvoorbeeld al jaren over gedaan om allereerst naar Duitsland te emigreren, en is nog steeds niet officieel verkrijgbaar in Nederland.

 4.   
  Mattiees's avatar

  @Tom Kauwenberg:

  je hebt helemaal gelijk dat het een goede middenweg biedt, alleen de wqhd schermen die nu op de markt zijn erg aan de prijs (zeker die met 144 hz) in verhouding met de computercomponenten die je nodig hebt. WQHD schermen, afhankelijk van de grootte, zijn rond de 400 euro en ik zie niet snel dat mensen dat gaan betalen als je ietwat op de centjes moet letten.