Kast- en koelingfabrikant NZXT verbreedt catalogus met strakke N7 Z370-moederborden

Na twaalf jaar vooral gefocust te hebben op behuizing, verlichting en koeling, is het tijd voor nieuwigheid binnen NZXT. Op de Consumer Electronics Show (CES) te Las Vegas onthulde de fabrikant plots een eigen reeks moederborden, die op unieke wijze uitgedost kunnen worden. De N7 Z370 moederborden zijn gebouwd voor de eigenzinnige gamer, die zijn systeem écht in een kleur of stijl uit wil dossen.

Draaiend op — uiteraard — de Intel Z370-chipset en bovendien voorzien van veel extra’s op het gebied van koeling en verlichting, heeft de N7-reeks een interessant portfolio. Ingebouwde HUE+- en GRID+-controllers geven de gebruiker meer flexibiliteit in het synchroniseren en aanpassen van andere NZXT-producten.


Daarbovenop ondersteunt de N7 Z370 zowel NVIDIA’s SLI-mogelijkheden als AMD’s CrossFireX-technologie, zodat ook rijke stinkerds met dubbele videokaarten goed uit de voeten kunnen.

Geheel kenmerkend voor deze specifieke fabrikant is het complete moederbord te versimpelen. Aan de hand van kleurrijke (of juist bijzonder kleurloze) cover plates kan het moederbord van een eigen likje verf worden voorzien. Hiermee kleur zelfs de binnenzijde van je kast mee met het geheel, iets wat in veel gevallen niet bepaald haalbaar is.


Van top tot teen matzwart of juist voorzien van een leuk accentje, de N7 Z370 gaat binnenkort op de kop in vijf verschillende kleurenthema’s. Momenteel zijn echter alleen matzwarte en witte edities beschikbaar. En dat voor de (al dan niet wat stevige) prijs van 299,99 dollar. Daarbij worden dan wél weer twee HUE+-verlichtingsstrips, verlengsnoeren en NZXT’s eigen SLI-brug geleverd.

Meer weten over de mogelijkheden of de precieze specs van deze reeks aparte moederborden? Klik rustig door naar de officiële NZXT webpagina over de eigenzinnige producten.

 1.   
  Tom's avatar

  Dit doet me echt goed om te zien. Stiekem springen moederborden vaak op een wat lelijke manier uit de kast. Dit soort cover plates stellen je dan juist in staat om je stijl/thema/kleuren daadwerkelijk wat meer mee te nemen ín je hardware.

  Erg fijn ook dat er zelf geen LED-verlichting aanwezig is op het ding, maar dit mobo het verder wel goed ondersteunt. Ben benieuwd hoeveel markt hiervoor is.

 2.   
  Mattiees's avatar

  mooie vernieuwing van de moederbordjes. Alleen denk ik dat het gebrek aan die ledjes juist mensen tegenhoud die veel geven om de binnenkant van hun kast. Aan de ene kant biedt het een mooi canvas, maar de mensen willen schijnbaar allemaal rgb. Het zal in ieder geval niet goedkoop worden, maar hoop dat ze het rendabel kunnen krijgen.