Vacatures bij Respawn wijzen naar Titanfall 3

Hoewel de Amerikaanse ontwikkelstudio Respawn Entertainment zich schijnbaar druk bezighoudt met een mysterieuze Star Wars-game, gaf Electronic Arts’ topman Andrew Wilson wél ooit aan dat de ontwikkelaar aan zeker twee afzonderlijke projecten zou werken. En mocht je nu toevallig smachten naar een vervolg op Titanfall 2, dan hebben we goed nieuws: een nieuwe Titanfall lijkt er alsmaar meer in te zitten…

In het specifiek komen de geluiden direct vanuit uitgever EA zelf, en dan wel diens internationale vacaturewebsite. Al enige tijd worden daar meer en meer job openings opgegooid rondom de Titanfall-franchise, terwijl de laatste grote update van de vorige, grote Titanfall-titel alweer bijna een jaar oud is.

Waar Wilson ooit beweerde dat een nieuwe Titanfall in the works zat, doet de hoeveelheid open vacatures vermoeden dat iets groots aanstaande is; niet je eerste-beste mobiele spin-off. Daarvoor zou een bedrijf als Respawn immers niet snel op zoek gaan naar ervaren animators, netwerkprofessionals en volwaardige leveldesigners.

En juist door die vrije aannames ontstaat nu het vermoeden dat een Titanfall 3 zowaar werkelijkheid kan worden, ongeacht van de bakken onduidelijkheid die nog rondom Respawns eigen Star Wars-game suizen.

Dat een volwaardige AAA-game een vervolg krijgt, is doorgaans geen schokkend wereldnieuws, ware het niet dat Titanfall 2 niet bijzonder goed verkocht. Terwijl de wereld wild ging voor (volgens sommigen enigszins matige) shooters als Battlefield 1 en Call of Duty: Infinite Warfare, bleef het door critici en spelers geprezen tweede Titanfall hangen met relatief matige verkoopcijfers.

De laatste paar vacatures van Respawn staan nog geen week online én lijken vrij ingrijpend in hun belang, wat wel weer doet vermoeden dat de nieuwe Titanfall niet enorm ver in diens ontwikkelfase verkeert. En dat terwijl Electronic Arts juist nu, met het ietwat kille onthaal van Battlefield 5, wel weer eens een ijzersterke shooter kan gebruiken…

Loop jij al warm voor een mogelijke Titanfall 3, of is het futuristische titanenspel voor jou alweer van zijn voetstuk gevallen? Wij van Gamersnet hopen in ieder geval op een spoedige voortzetting van de serie, en houden je uiteraard op de hoogte van meer Titanfall-nieuws, de komende tijd…

 1.   
  mmx's avatar

  Ik vind titanfal best goed.dus laat dit gerucht waar zijn

 2.   
  DonderVuist's avatar

  Ja cker kom maar op vond 1 en 2 ook top en meer starwars games heb meer plezier in Battlefront 2 dan in rush and spawn camp ops 4 maar misschien ligt dat aan mij ben niet van de fortnite generatie alhoewel een battle royale in een starwars tint mwa lijkt mij wel wat het is alleen jammer dat in zulke modus geen vliegen mogelijk is black out is leuk (beter dan fortnite) maar jah voor mij is het net dat gemis dat je hebt bv in conquest van bf5 al die actie in de lucht etc

 3.   
  Tom Kauwenberg's avatar

  Ik bedenk me nu pas hoe lomp goed Titanfall zich voor een Battle Royale had kunnen lenen, maar het window of opportunity zal al wel weer lang en breed gepasseerd zijn, eer de game een beetje vorm begint te krijgen.

 4.   
  BozeBever's avatar

  Prima. Deel 2 was goed! Erg goed zelfs! Met een leuke Singleplayer.

  En nu niet uitbrengen in het najaar, maar gewoon na al het verkoopgeweld van de kerstperiode. Doe een God-of-War’ tje… In het voorjaar en vervolgens awards binnenslepen.

 5.   
  Tom Kauwenberg's avatar

  @BozeBever: Mijn hemel, wat was dát najaar een schrale bedoeling voor shooters. Electronic Arts die doodleuk Titanfall 2 een week na Battlefield 1 in de schappen gooit, ongeveer een weekje voor de Call of Duty van dat jaar. Dan vraag je er ook om ondergesneeuwd te worden als shooter.

  Als je het mij vraagt, was Titanfall 2 verreweg de beste shooter van dat jaar; een paar jaar lang zeker de beste “Call of Duty-ervaring” op de markt. Maar nee, door de bekrompen marketing en bizarre keuzes van EA gaven ze die hele franchise haast een zelf aangebrachte nekslag.

 6.   
  BozeBever's avatar

  @Tom Kauwenberg: Kan mij herrinneren dat er toen ook veel gerotzooi was met het wegkapen van kopstukken binnen de genoemde franchises. Het werd echt ondergesneeuwd, maar volgens mij heeft het online wel lang stand gehouden. Daarnaast waren de reviews lovend, dus laten wij hopen dat EA daarvan geleerd heeft.

  Nu vindt er binnen shooterland weer een verschuiving plaats (van al het gehop met exosuits) en gaat men, gelukkig, weer over naar iets klassiekere settings (incl. de cosmetics/vrouwen discussie van BF5). Ik denk dat er mits goed gemarket, of hoe je dat ook schrijft, er prima ruimte is voor een spel als dit. Over een paar jaar zijn er vast jonge gasten die dit als ‘ oldskool’ ervaren… en dat is je markt!

 7.   
  mmx's avatar

  @BozeBever: die single player was echt TOP man hopelijk doen ze dat bij deel 3 ook

 8.   
  mattioza's avatar

  Zouden wel 2 enorme games zijn om in dezelfde periode te ontwikkelen, Star Wars game en Titanfall 3. Daarnaast meen ik gelezen te hebben dat hun 2de game een VR project zou zijn. Wie weet is het wel Titanfall VR…

 9.   
  Tom Kauwenberg's avatar

  @mattioza: Wilson heeft (alweer een goede twee jaar terug) ooit gezegd dat Respawn aan drie projecten zou gaan werken. Respectievelijk de Star Wars-game, een Titanfall-project (wat ook op de mobiele titel had kunnen doelen) en dus nog een VR-game.

  Gezien het rond die laatste wat stil is én EA in het algemeen best huiverig rondom VR lijkt, zou het me niet verbazen als die laatste low-key geannuleerd/uitgesteld is.

 10.   
  mattioza's avatar

  @Tom Kauwenberg: Dat zou natuurlijk ook kunnen. Al lijkt het mij wel een mogelijkheid, dat er een Titanfall VR komt in de vorm van (standalone) DLC voor Titanfall 2. Verschillende grote games hebben het al gedaan en de Titanfall franchise zou er zich ook perfect voor lenen. Enkel multiplayer kan een probleem zijn, door de snelheid dat je snel duizelig/misselijk gaat worden.