Titanfall is dood! Of toch niet…

Soms zijn er overlijdensberichten die net iets te vroeg de deur uit gaan, terwijl je toch zeker leek te weten dat diegene dood was. #Bassie #HanPeekel #RastiRostelli #hèleeftdienog. De community manager van ontwikkelaar Respawn Entertainment, Jason Garza, lijkt ook iets te snel de koffie en cake besteld te hebben toen hij meldde dat Titanfall dood was.

In zijn eigen livestream reageert Garza op vragen van fans. Daarbij kwam ook de vraag aan bod wat nu de status is van Titanfall. De eerste Titanfall game was heel tof en Titanfall 2 was misschien nog wel geliefder bij veel gamers. Toch is het sinds dat tweede deel stil rondom de serie. Respawn lijkt vooral druk te zijn met nieuwe content voor Apex Legends en tussendoor bracht men ook nog Star Wars Jedi: Fallen Order uit. Volgens Garza hoeven we dan ook niets te verwachten:

Don’t get your hopes up man. I’ve said this before. We don’t have anything in the works. There’s nothing. There’s nothing there. We’ve got too many other games in the works right now.

Klare taal dus van de beste man, maar daar waren zijn leidinggevenden het niet helemaal mee eens. Enkele uren later volgde namelijk een officiële tweet, waarin Respawn ontkracht dat Titanfall dood is. Titanfall wordt de “kern van hun DNA” genoemd en ook wordt er heel cryptisch gemeld dat niemand weet wat de toekomst zal brengen.

Uiteraard is het alles behalve een bevestiging dat er werk gemaakt wordt van Titanfall 3. Eerder dit jaar liet Respawn zelf nog weten dat een nieuwe Titanfall niet in ontwikkeling is. Wellicht dat Garza misschien iets te hard probeerde om het bestaan van een nieuw deel te ontkennen?

De populaire shooter is dus in elk geval nog niet dood verklaard, gebalsemd en begeleid door het “Waarheen, waarvoor”.

  1.   
    Anoniem-2121160636's avatar

    Eeuwig zonde dit. Titanfall uitbrengen zonder campaign was een grove fout, maar TF|2 is een van de beste shooters die ik ken. Apex Legends heette in vroege ontwikkeling nog Titanfall 3 blijkbaar, maar het wordt nu toch wel tijd voor een écht vervolg! Het verhaal van BT en Cooper is nog niet klaar…