Fallout 76-spelers ontevreden over onvermelde veranderingen in patch

En weer ligt Bethesda onder vuur voor de stand van zaken rondom Fallout 76. Ging het voorheen nog om plastic tasjes en roekeloosheid rond persoonsgegevens, gaat het nu om de transparantie rondom het patch-beleid van de ontwikkelstudio en uitgever. Spelers schijnen zich nu boos te maken om ongedocumenteerde veranderingen in patch 1.0.2.0 van het online survivalspel.

Vrij kort na het uitrollen van de meest recente versie van Fallout 76, spotten spelers al een aantal veranderingen die Bethesda tot dusver niet aangekondigd had. Veranderingen die variëren van verlaagde drop rates en limieten tot aan regelrechte exploits die nu plots gefikst bleken te zijn.

Middels een reeks Reddit-threads laten spelers hun onvrede met dit soort ontwikkelkeuzes horen. In veel gevallen gaat het om zogenaamde Stealth Nerfs, waar spelers liever gewoon van te horen hadden gekregen hoe het ermee staat, in plaats van de vertroebelde communicatie die Bethesda hier prefereert.

Of moeten we zeggen “prefereerde”? Inmiddels heeft Bethesda namelijk een eigen respons op de zoveelste controversie geformuleerd, die te vinden is als update van de al reeds bestaande 1.0.2.0 patch notes. Daarin stelt Bethesda zich niet zo zeer schuldig op, maar belooft het wel verbetering voor de aanstaande updates die Fallout 76 zal krijgen. Transparantie staat, wederom, hoger in het vaandel.

De volgende update voor Fallout 76 moet morgen alweer uitgerold worden. Deze nog nummerloze patch dient als de eerste opvolger na versie 1.0.2.0 (op pc alweer versie 1.0.2.3) en moet onder meer het C.A.M.P. verbeteren, de S.P.E.C.I.A.L.-vaardigheden beter afstellen en meer optimalisatie voor pc (waaronder ondersteuning voor 21:9-beeldverhouding) bieden.

 1.   
  DB Ries's avatar

  Wat een rampenplan is fallout 76 geworden. Ik ben benieuwd of de besluitmakers nog een bonus aan het eind van 2018 ontvangen.

 2.   
  Deltadstroyer's avatar

  @DB Ries: waarschijnlijk wel ja

 3.   
  ronineter's avatar

  Als Betheda zo door gaat kunnen ze net zo goed alvast een schep pakken om hun spreekwoordelijke graf te graven. Wie heeft nu nog vertrouwen in Bethesda en Zenimax na dit fiasco?

 4.   
  Justin delta's avatar

  @ronineter: ik. Ze kunnen fouten maken en ze verbeteren zoals 343 met halo

 5.   
  Turk–Life's avatar

  Wat n stel zeikwijven hier op de site. Bethesda maakt geweldige games, Fallout 76 blijft voor mij nog altijd beter dan RDR 2 waarin alles eeuwen duurt. En wat betreft die plastictasjes, ik lach je alleen maar uit. Had je maar geen collectors editie moeten kopen.

 6.   
  OnOwned's avatar

  @Turk–Life: Nou ik snap ze best wel hoor en vooral de echte fans. “Had je maar geen Collector’s Edition moeten kopen” vind ik wel extreem kort door de bocht. Je hebt altijd een groep megafans die alles willen hebben van een franchise en als jou een hele dikke editie wordt beloofd voor een hele dikke prijs, dan moet je gewoon krijgen wat er is beloofd. Sony Santa Monica had bijvoorbeeld van mij ook een veeg uit de pan gehad als mijn God of War-statue anders was dan beloofd in de CE.

  Over smaak valt verder te twisten, daar ga ik niemand op aanvallen. Maar feit blijft wel dat Bethesda een ontzettend valse leugen op de markt heeft gebracht. Nu heb ik zelf ook wel het gevoel dat de haatwagen van Bethesda ook wordt bereden door mensen die het alleen doen omdat het kan en niet zozeer omdat ze daadwerkelijk zijn gedupeerd.

 7.   
  Turk–Life's avatar

  @OnOwned:

  idd mensen klagen gwn om met de hype mee te doen, kudde gedrag. En bij n collectors edition neem je nou eenmaal altijd n risico.

 8.   
  OnOwned's avatar

  @Turk–Life: Er is altijd een risico met het aanschaffen met elk product op de wereld. Eenvoudigweg een valse belofte adverteren is een heel andere zaak. Bethesda verdient met Fallout 76 echt door het stof te gaan. De game, de CE, de datalek, de leugens. Dit is echt niet fraai. Maar nogmaals. Er zijn er ook heel veel bij die haten als een hobby zien. Gamers die in deze game zijn getuind hebben het volste recht om Bethesda aan te pakken deze keer.

  Neemt overigens niet weg dat je de game ook leuk mag vinden, maar als je er een beetje neutraal naar kijkt is het lichtjaren verwijderd van wat er is beloofd op E3.