Groep Rainbow Six-amateurs scoort plek op groots Siege-toernooi

Opmerkelijke Esports-praktijken uit Noorwegen, dat zien we ook niet vaak. Een groep Noorweegse middelscholieren gaf zich onder de naam Minigolfgutta (grofweg te vertalen naar “minigolfjongens”) voor de grap op voor het Rainbow Six: Siege amateurtoernooi van DreamHack Winter 2018 en wist zich daarmee, vrij per ongeluk, te plaatsen bij de pro’s.

Aanvankelijk was het plan om, naast een professionele competitie, ook een open divisie voor amateurs op te stellen tijdens het Zweedse LAN-evenement. Minigolfgutta hoopte daar aan mee te kunnen doen terwijl ze hun vrienden in een CS:GO-toernooi aan kwamen moedigen, maar werden wegens onderbezetting in hun eigen divisie maar doodleuk tussen de profteams gezet.

De Noorweegse scholieren verschillen nogal in hun kunde met Siege. Een enkeling van hen telt een uur of driehonderd aan ervaring, de ander heeft de game sinds launch überhaupt niet meer aangeraakt.

Dat Minigolfgutta enigszins “out of their league” was, is inmiddels ook vlot onderstreept. Het amateurteam werd door officiële instanties als ESL en DreamHack zelf nog aangemoedigd, maar legde het in hun eerste match al met 2-0 af tegen profteam Spacestation GG:

Een jammerlijk verlies voor de Noorwegenaren dus, maar desalniettemin een fantastisch underdog-verhaal voor de Esports-wereld. Wij hopen vooral dat Minigolfgutta volgend jaar weer van de partij is op DreamHack, hopelijk startklaar om de pro’s van hun troon te stoten.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren