Walmart Canada: Death Stranding verschijnt in juni

Walmart strikes again: na het inmiddels beruchte E3-lek van 2018, waarbij Walmart Canada per ongeluk veel onaangekondigde titels onthulde, lijkt het nu de beurt aan de aankondigingen die gepland staan voor The Game Awards. Althans, één aankondiging die zomaar op deze show zou kunnen plaatsvinden, zou kunnen zijn gelekt: de releasedatum van Death Stranding. Volgens de Canadese tak van de prijsvechter verschijnt de game op 30 juni.

In élk opzicht lijkt dit vermoedelijke lek dus op het E3-debacle: de Canadese tak van Walmart lekt een grote aankondiging die zou moeten plaatsvinden bij een van de grootste persconferenties in de game-industrie. Maar op Twitter gaat Walmart deze keer nog een stapje verder: toen Game Awards-organisator Geoff Keighley grappend waarschuwde dat hij de winkelketen in de gaten hield op lekken, antwoordde ene @yoyinob met een screenshot waarop de releasedatum van Death Stranding te zien is. Wat antwoordt Walmart? Je raadt het al: verdere bevestiging!

Wel moeten we dit nieuws met een korreltje zout nemen: 30 juni wordt vaak gebruikt als placeholder voor een datum in het tweede kwartaal. Ook zou het om een sarcastische opmerking kunnen gaan; de precieze toon van Walmarts vermeende lek wordt niet duidelijk uit het Twitter-bericht.

Toch is het significant dat Walmart deze datum vermeldt: meestal wordt de laatste dag van een jaar gebruikt als placeholder, maar deze datum lijkt erop te wijzen dat Death Stranding úíterlijk op 30 juni verschijnt. Mogelijk komt het spel eerder uit.

Vooralsnog zweven er dan ook de nodige vragen rondom Death Stranding. Bijvoorbeeld: is de game, net als vorig jaar, überhaupt aanwezig op de Game Awards? En wat ís Death Stranding eigenlijk? En wellicht de belangrijkste vraag: kan Kojima net zo’n death stare produceren als Pete Hine? Hopelijk krijgen we meer antwoorden bij de Game Awards, die plaatsvinden in de nacht van 6 op 7 december.

 1.   
  BearsRidingTanks's avatar

  Het lang verwachte vervolg op Pieter Post zou een mooie cadeautje zijn in de zomer maargoed het Is nu wachten of het klopt.

 2.   
  Ik kom Harambe wreken's avatar

  Maar krijgt het ook battle royale?

 3.   
  Tom Kauwenberg's avatar

  @Ik kom Harambe wreken: Honderd baby’s, papa’s buik die alsmaar kleiner krimpt, één overlevende.

 4.   
  kiesmaarwa's avatar

  @Tom Kauwenberg: …. Who hurt you?

 5.   
  Daniel Z's avatar

  @BearsRidingTanks: Perfecte omschrijving van een game waarvan we ver na release nog niet weten wat het is.

 6.   
  tranceguy's avatar

  Vooralsnog neem ik het met een korrelzout. Dat ie in de 1e helft van 2019 verschijnt lijkt me wel duidelijk.

 7.   
  tranceguy's avatar

  @Ik kom Harambe wreken: Fuck die shit, deze game houdt zich tenminste niet met die onzin bezig.