Battlefield 5 launch notes bestaan uit 139 pagina’s lang PDF-bestand

Over een flinke Day One Patch gesproken, maakt Battlefield 5 het wel bijzonder bont. De WOII-shooter is sinds gisteren al volop te ervaren, maar uiteraard hoort bij een lancering als deze een tijdige update. In het geval van DICE en EA blijkt dat een flinke launch patch, met meer dan genoeg documentatie om alle veranderingen te duiden.

Maar liefst 139 PDF-pagina’s aan duiding, om precies te zijn.

Het door DICE opgestelde bestand vol “launch notes” zet allerlei veranderingen tussen de Open Beta en de huidige stand van zaken uiteen. Welke wapens en voertuigen zijn aangepast, hoe werken nieuwe gameplay-elementen en wat kun je in totaal verwachten van alle bestaande (en toekomstige) content? Het wordt tot in de puntjes beschreven.

Pijlers zijn, zoals ook aangegeven in onze Battlefield 5 review, voornamelijk de balans tussen spelers en wapens. Zo heeft DICE hevig gespeeld met het concept van bullet drop, maar moet ook het onderlinge samenspel verbeterd worden aan de hand van een aangepaste distributie van levenspunten, medpacks en munitie.

Wil je echt álles weten over Battlefield 5 en alle aanpassingen rondom launch, dan raden we je aan om de volledige launch notes nog eens even door te spitten. Neem er een goede bak koffie bij en zet het op een snellezen, anders zit je hier nog wel even…

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren