Gerucht: Diablo 4 werd op laatste moment uit BlizzCon-presentatie geschrapt

Afgelopen vrijdag ontplofte het internet in negatieve zin, toen Blizzard op BlizzCon Diablo: Immortal aankondigde voor iOS en Android. De ontwikkelaar zegt de ophef te snappen, maar als een nieuw gerucht van Kotaku waar blijkt, had er een heleboel kunnen worden voorkomen. Volgens Kotaku zou Diablo 4, de game waar mensen op hoopten, eigenlijk onderdeel zijn van de presentatie op BlizzCon.

Dit nieuws komt van twee anonieme bronnen van Kotaku die bekend zouden zijn met de plannen van Blizzard. Zij zeggen dat de ontwikkelgigant van plan was om Diablo: Immortal aan te kondigen en daarna de volgende main game in de franchise te teasen, hoewel deze nog niet klaar zou zijn om daadwerkelijk te tonen. In plaats daarvan werd de keynote afgelopen vrijdag afgesloten met het hevig teleurstellende Diablo: Immortal.

De reden dat de BlizzCon-presentatie niet met Diablo 4 werd beëindigd, zou zijn dat het ontwikkelteam nog niet klaar zou zijn voor een onthulling; de game zou de afgelopen vier jaar danig zijn veranderd en zou in de toekomst nóg meer kunnen veranderen. Volgens andere bronnen van Kotaku zou de game al twee verschillende versies hebben gekend onder verschillende directors.

Overigens werd twee weken vóór BlizzCon al aangekondigd dat Diablo 4 niet op BlizzCon 2018 zou worden getoond, hoewel tegelijkertijd werd bevestigd dat het spel in ontwikkeling is. Maar dat is waar de traditionele korrel zout om de hoek komt kijken: op 18 oktober werd nog gezegd dat Diablo 4 in de maak is, maar op BlizzCon 2018 werd de game niet eens genoemd. Dat is toch ietwat vreemd: zelfs een simpele verwijzing naar de vierde Diablo-game had ongetwijfeld al wat ophef gescheeld, maar toch zou Blizzard hebben besloten hiervan af te zien.

Hoe dan ook, Blizzard heeft meerdere Diablo-projecten lopen, maar zegt ook dat Diablo: Immortal slechts de eerste mobiele titel is die de ontwikkelaar wil uitbrengen. Hopelijk weet de gigant in ieder geval de presentatie voor die nieuwe mobiele spellen te verbeteren.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren