The Witcher-serie verschijnt eerder dan verwacht

Al ruim een jaar weten we dat The Witcher een eigen Netflix-serie krijgt en inmiddels is ook bekendgemaakt dat Henry Cavill protagonist Geralt of Rivia speelt. Ook zijn vrouwelijke tegenspeelsters zijn bekend, dus het was een kwestie van tijd voordat we beelden te zien zouden krijgen.

Nu is het moment daar: Netflix heeft de eerste teaser vrijgegeven, waarin we Cavill uitgedost zien als Geralt die een van zijn befaamde drankjes inneemt. Wel is duidelijk dat het om beeldmateriaal vóór de postproductie gaat; het lijkt dan ook onwaarschijnlijk dat deze precieze beelden in de uiteindelijke serie te zien zullen zijn.

Maar niet alleen wordt Cavill getoond, ook laat Netflix weten dat de serie op basis van de boeken van Andrzej Sapkowski volgend jaar al verschijnt. Eerder dit jaar werd nog gezegd dat de avonturen van Geralt of Rivia pas in 2020 op Netflix te bewonderen zouden zijn. Maar de teaser eindigt met de woorden: “Coming 2019”. Het wachten duurt dus minder lang dan we verwachtten.

Check hieronder de korte teaservideo.

 1.   
  Amaraldane's avatar

  Tbh, ik moet het internet gelijk geven. Hij ziet er echt uit als een oudere Legolas.

 2.   
  someone else's avatar

  @Amaraldane: waar opzich niks mis mee is!

 3.   
  MikeGevers's avatar

  @Amaraldane: Eigenlijk best wel ja. Then again, als hij Geralts cynisme goed over weet te brengen, ben ik alsnog tevreden. Ik ben ook fan van de boeken, waarop de serie is gebaseerd, en die cynische opmerkingen zijn voor mij écht wat Geralt is… Oké, misschien is dat een reflectie van mezelf op Geralt, maar toch: ik geef Cavill een kans. Als hij de spirit van de boeken goed weet neer te zetten, kan dit zomaar eens een goeie serie worden.

  Maar na het zien van deze teaser hoop ik toch wél dat Netflix er een stuk meer productiewaarde achter gaat zetten. Ongetwijfeld gaat dat gebeuren, maar de vraag blijft of het genoeg is om een overtuigende Witcher-ervaring neer te zetten.

 4.   
  Amaraldane's avatar

  @someone else: Persoonlijk heb ik daar wel een beetje een probleem mee haha. Geralt heeft dan misschien geen baard en littekens in het boek, hij ziet er toch nog steeds meer een ‘freak’ uit dan een elf. Dus ik hoop dat ze hem uiteindelijk wel een pak ‘angstaanjagender’ gaan maken.

  @MikeGevers: Klopt! Ik hoop ook dat ze zo veel mogelijk trouw blijven aan het boek qua persoonlijkheden. Ik hoop vooral dan dat ze ook de slechte kantjes van de personages zullen tonen en niet zoals CD Projekt ze wat gaan negeren, zodat het publiek de personages leuker gaat vinden.

 5.   
  Weeman86's avatar

  Ik weet het niet. Cavill vind ik een prima acteur en ik ben erg benieuwd hoe hij Geralt neerzet. Maar als ik dan zie hoe hij er nu uitziet dan komt het toch een beetje mhaw op mij over. Ziet er niet authentiek uit, bij gebrek aan een beter woord.

 6.   
  Daniel Z's avatar

  Nog niet overtuigd. Hij lijkt op Legolas, die pruik kan echt niet in deze tijd, de put in zijn kin ook niet en hij heeft de ogen van Geralt totaal niet. Hij kijkt zelfs een beetje zielig. Prima acteur hoor, maar ze moeten flink gaan toveren om van hem een geloofwaardige Geralt te maken.

  Ik wil in ieder geval een gefotosoepte snor zien.