Henry Cavill gecast als Geralt voor The Witcher-serie

Met het script van de laatste aflevering bijna afgerond, wordt het voor Netflix hoog tijd om acteurs en actrices te casten voor de beloofde serie rondom The Witcher. En waarom niet beginnen met de grootste rol van ze allemaal; Geralt of Rivia? Gisteren werd bekendgemaakt dat niemand minder dan Henry Cavill de eer zal krijgen om de Witcher himself te mogen spelen.

Het heugelijke nieuws werd naar buiten gebracht door een officiële Netflix persbrief en de nu verzekerde hoofdrolspeler zelf.

Cavill kunnen de meeste kennen als de laatste vertolking van Superman en Clark Kent op het grote DC-doek, maar ook voor andere projecten als The Man From U.N.C.L.E., de Guy Ritchie-film waarin een veel charmantere versie van Cavill te zien is. Voor de beste man zelf zal dit een de eerste terugkeer naar “televisie” worden sinds 2010.

Tot voor kort was de Britse Cavill ook een veelgehoorde naam in het “nieuwe Bond”-debat. Of die discussie voor hem nu door zal gaan, is nog maar de vraag.

De Netflix-serie rondom de boeken en games van The Witcher is geen plotselinge verschijning in de media. Voorafgegaan door vele geruchten werd vorig jaar bekendgemaakt dat Netflix het bronmateriaal op zou willen pakken in on-demand televisievorm.

Het eerste seizoen van Netflix’ adaptatie van The Witcher zal acht afleveringen bevatten en is geschreven en mede geproduceerd door Lauren S. Hissrich, die hiervoor al furore maakte voor het schrijven van de eerste twee seizoenen van Daredevil op Netflix.

Wanneer de opnames aanvangen en wie er zoal aan Cavills zijde zal staan in het verhaal, is nog onbekend.

 1.   
  mmx's avatar

  Naar deze serie ben ik echt wel benieuwd naar.

 2.   
  kinkeldinges's avatar

  Zeer benieuwd naar de serie. Hopelijk gaat het goed worden want ik ben groot fan van de games, maar ik ben altijd sceptisch over verfilmingen. Ook ben ik erg benieuwd naar de rest van de cast.

 3.   
  meatball's avatar

  En dan met Doug Cockle met de voice over. De enige echte witcher (qua stem), qua looks kan hij niet helemaal mee komen 😛
  Vind het ook zo;n irritant in Spellforce 3, elke keer als ik hem hoor, denk he, Geralt XD

 4.   
  the ultimate gamer boss's avatar

  ben benieuwd maar ze mogen echt toch wel eerst zn gezicht verbouwen (friendly)