Productie tweede seizoen Witcher-serie stilgelegd wegens Covid

Het coronavirus woedt nog altijd stevig door de mensheid heen, en dat laat ook de entertainmentindustrie niet onberoerd. Game-ontwikkelaars werken massaal vanuit huis, maar voor films en series is toch wel enige mate van direct contact tussen acteurs nodig. Eerder werden veel opnames dan ook stilgelegd totdat een werkbare oplossing werd gevonden. Zo ook de Witcher-serie van Netflix: de productie ging in maart op slot uit voorzorg, maar later bleek Kristofer Hivju daadwerkelijk besmet te zijn met Covid-19. Deze acteur speelde Tormund Giantsbane in Game of Thrones en zal in The Witcher de rol van Nivellen op zich nemen.

In augustus werd de productie van het tweede seizoen hervat, maar wederom moet de boel nu op slot: er zijn vier mensen op de set positief getest op het coronavirus. Dit meldt Deadline op basis van anonieme bronnen. Netflix test vandaag iedereen die werkt aan de serie op het virus, en de besmette personen zijn in isolatie geplaatst. Het zou niet gaan om hoofdrolspelers.

Het zit de Netflix-serie dus bepaald niet mee wat betreft het coronavirus. Ongetwijfeld leiden deze tegenslagen dan ook tot uitstel van het tweede seizoen, waarvoor überhaupt nog geen datum op de kalender stond geprikt.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren