Zo ziet The Witcher 3 eruit op de Steam Deck handheld

Afgelopen zomer onthulde Valve een eigen handheld genaamd Steam Deck. Naar eigen zeggen een draagbaar gaming device dat krachtig genoeg is om moderne AAA-titels aan te kunnen. Dat zullen we nog wel eens zien…

Een game die straks speelbaar zal zijn op je Steam Deck is The Witcher 3: Wild Hunt. Via het officiële Twitter-account hebben de ontwikkelaars nu een voorproefje gedeeld van The Witcher 3 op de Steam Deck.

Het ziet er allemaal best vloeiend uit, al is het nog slechts een stuk waarbij Geralt door een dorpje rijdt op Roach. De momenten van flinke actie zullen allicht meer van de rekenkracht gaan vragen. Toch is het wel een mooi voorbeeld van een fraaie game die je blijkbaar op hoge grafische settings straks kunt spelen op een handheld.

De Steam Deck is samen met AMD ontwikkeld en wordt aangestuurd door een custom APU: de zogeheten Zen 2 + RDNA 2 powerhouse. Net als ieder gaming device beschikt de Steam Deck ook over thumbsticks en analoge triggers, maar het heeft ook een snufjes waar Phil Spencer kennelijk fan van is, namelijk touchpads en gyroscopische controls.

Qua scherm heeft Valve gekozen voor een 7 inch, LCD (helaas geen OLED) touchscreen met een 60Hz beeldverversing en een resolutie van 1280×800 pixels. Mocht je dat nou echt te klein vinden, dan valt de Steam Deck middels een USB-C dock ook aan te sluiten op een extern beeldscherm. Via dit dock kun je de handheld ook verbinden met een bekabeld netwerk, andere USB-apparaten en opladen.

Medio december gaat de Steam Deck in de verkoop, waarbij er drie varianten beschikbaar zijn. Voor €419 heb je het instapmodel te pakken. Het 256GB exemplaar gaat voor €549 van de hand. De meest luxe versie gaat je €679 kosten. Een flinke smak geld, maar dan kan je wel je volledige bibliotheek aan Steam games meenemen onderweg.

Zijn we al overtuigd? Of is de Steam Deck vooral een veel te dure gadget die binnen twee jaar alweer achterhaald gaat zijn qua hardware? Laat het weten in de reacties!

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren