Phil Spencer zou graag wat DualSense tech in de Xbox controller zien

Wanneer het op controllers aankomt hebben Sony en Microsoft zo ieder diens eigen insteek. Waar Xbox veelal blijft bij wat het heeft en dit perfectioneert, is PlayStation degene die niet schroomt om te experimenteren met gimmicks. Ieder heeft zo zijn favoriet en uiteraard is Ome Phil Spencer helemaal fan van de Xbox controller. Maar onze Phil lijkt toch ook wel een beetje een harde piempiem te krijgen van de DualSense, en dan vooral van diens technologie.

Nu is het sowieso al het geval dat Phil Spencer veelal respectvol omgaat met zijn concurrentie. Xbox was onlangs zelfs lief genoeg om de DualShock 4 controller in een reclamecampagne van diens cloud service op te nemen. Dat Phil Spencer toch wel een zwak heeft voor de PlayStation controller is ook weer gebleken uit een podcast van Kinda Funny Games. Terwijl er lekker wordt gekeuveld over Xbox en toekomstige plannen, laat Spencer ook ontvallen dat hij best onder de indruk is van de DualSense controller. En geef ‘m eens ongelijk. Een touchpad, een ingebouwde mic, haptic feedback en adaptive triggers… geil hoor.

Spencer zou er dan ook absoluut geen moeite mee hebben om wat van deze snufjes in de Xbox controller terug te zien. Sterker nog, hij spreekt zelfs de hoop uit dat het ook daadwerkelijk gebeurt.

“When I think about our hardware roadmap, and I really love the evolution of Liz Hamren’s team and the work that they’ve done.”

“We’re definitely thinking about different kinds of devices that can bring more games to more places. There’s probably some work that we’ll do on the controller. I think Sony’s done a nice job with their controller and we kind of look at some of that and [think] there are things that we should go do.”

Nou Philleke, van mij mag je hoor, al vind ik het persoonlijk wel tof dat jouw controller geen ingebouwde accu heeft maar een verwijderbare. En over de Xbox Series controller is nog geen gezeik naar buiten gebracht omtrent drifting, wat de DualSense kennelijk na 400 uur wel begint te doen. Maar goed, als je die tech in je controller kan frommelen zonder deze voordelen te verliezen en ook nog eens een normale accuduur kunt garanderen, dan ben jij in mijn ogen het mannetje hoor!

Hoe je dat voor elkaar gaat boksen? Weet ik Phil…

Anoniem reageren

Hallo, leuk dat je wilt reageren, maar je bent niet ingelogd. Heb je wel een account dan kun je hier inloggen. Heb je geen account? klik hier om te registreren of post als gast hieronder.

  1.   
    Anoniem-1126412639's avatar

    Jammer voor hu dat Sony de patent technology bezit.
    Ruilen Microsoft? De Patent vóór een einde exclusivity van only The Elder Scrolls 6?