Vrouwelijke hoofdrolspeelsters The Witcher-serie bekendgemaakt

Vorige maand werd bekendgemaakt dat Henry Cavill gecast is als Geralt in de Netflix-serie in het Witcher-universum. Nu is aangekondigd wie Cavill gaan vergezellen als Ciri en Yennefer. Het gaat respectievelijk om Freya Allan en Anya Chalotra. Die eerste kennen we onder meer uit The War of the Worlds, waar Chalotra eerder speelde in The ABC Murders.

Ook kleinere rollen zijn inmiddels opgevuld. Jodhi May (die eerder onder andere Maggy the Frog speelde in Game of Thrones) speelt koningin Calanthe en Bjorn Hlynur Haraldsson speelt haar echtgenoot Eist. Adam Levy vertolkt de druïde Mousesack en MyAnna Buring vervult de rol van Tissaia, het hoofd van de magie-academie in Aretuza. Millie Brady, tot slot, speelt de verbannen prinses Renfri.

De casting loopt al sinds juni en volgens producer Lauren Hissrich was het een pittig traject. Vooral personages als Ciri waren lastig; er werden ongeveer tweehonderd actrices overwogen uit heel Europa. Tegenover Hollywood Reporter zegt Hissrich dat ze de serie meer baseert op de boeken dan op de games, waarbij ze er juist werk van maakt om aandacht te besteden aan de mensen waar Geralt mee omgaat. Daarbij gaat het zowel om mannelijke als vrouwelijke personages.

Ook zegt Hissrich dat de casting niet specifiek heeft gezocht naar beroemde of juist onbekendere acteurs: men zocht simpelweg naar de beste acteurs voor de rollen die ze wilden opvullen. De acteurs moet bij de rol passen, niet bij de marketing.

Tot slot zegt de producer dat de productie van de Witcher-serie in de voorbereidende fase zit en dat het filmen binnenkort daadwerkelijk van start gaat. De serie zal acht afleveringen kennen en verschijnen in 2020.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren