Bethesda dekt zich alvast in met statement over Fallout 76

Met de eerste beta-sessie van Fallout 76 morgen aanstaande voor Xbox One-gamers (en volgende week voor PlayStation 4 en pc) staat Fallout 76 nu dan echt voor de deur. En gek genoeg lijkt het uitgever en ontwikkelstudio Bethesda Game Studios te zijn die nu wat onzekerheid toont voor het eigen product.

Middels een statement op Twitter gooit het internationale account van Bethesda een vrij uitgebreid pleidooi op. Daarin wordt aangehaald hoe het nieuwe project tot stand kwam, en dat ook Bethesda (net als sommige gamers) enige twijfels voelt over het eindproduct:

Met name de online functionaliteiten in een open wereld (nota bene eentje van Bethesda) kunnen wat bugs en instabiliteit voortbrengen, zo dekt Bethesda nu alvast in. De ontwikkelstudio hoopt echter dat geïnteresseerde gamers daar voor even doorheen kunnen bijten, opdat Fallout 76 uiteindelijk uitgroeit tot een van de meest vrije en sociale Fallout-games ooit.

Vanaf morgennacht gaat een allereerste sessies van Fallout 76’s B.E.T.A. (op Xbox One) van start, terwijl de game 14 november alweer dient te verschijnen op zowel Xbox One als PlayStation 4 en pc. Progressie die geboekt wordt in de gesloten beta kan bij release weer meegenomen worden.

 1.   
  Neolite's avatar

  Dit zouden ze niet doen als de interne playtesten een overweldigend succes waren geweest. De engine is achterhaald, grafisch is deze toch echt wel maximaal opgerekt. Het ontbreken van andere interactieve personages in de wereld is ook een hele grote red flag, dat was juist een sterk punt van de vorige games. Nee, dit soort statements geven aan mij het signaal om absoluut te wachten tot na de launch en de nodige reviews om deze game te kopen.

 2.   
  MikeGevers's avatar

  Met andere woorden: “It just won’t work”.

 3.   
  Tom Kauwenberg's avatar

  Bedenk met net dus ook dat de beta-fase nog helemaal geen officiële einddatum heeft gekregen…

  Ik zet tien bottle caps in op een “verlenging” van de Break-It Early Test Application, tot grofweg ergens ná de oorspronkelijk geplande release. Dit zou heel goed een gevalletje verkapte Early Access kunnen worden, à la een Sea of Thieves bijvoorbeeld.

 4.   
  ChielB's avatar

  @Tom Kauwenberg: Ik heb de Fallout Shelter-verslaving nieuw leven ingeblazen. Daar lijkt me meer vermaak in te zitten nog steeds. 🙂

 5.   
  BozeBever's avatar

  Dat is juist het mooie van een beta/early access. Je krijgt een stukje code om de ontwikkelaar te helpen het te verbeteren. Het is geen demo en zo mag je hem ook niet beoordelen! Kijk naar blackout… de beta liep best wel bagger en ze hebben aan de hand van de feedback er een best wel leuke, goedwerkende gamemodus van gemaakt.