Black Ops 4 kent zwakste fysieke launch in elf jaar voor Verenigd Koninkrijk

Hoewel de verkoop van fysieke gamers minder en minder relevant wordt voor veel gamers, blijven ze beeldend voor het algehele ontvangt van een game. En ja, Call of Duty: Black Ops 4 staat weliswaar fier bovenaan de publieke GfK Charts voor het Verenigd Koninkrijk, maar tóch kent de game een bijzonder ‘zwakke release’…

Ten opzichte van de directe voorganger, Call of Duty: WWII, zijn de fysieke verkopen in Groot-Brittanië ronduit gehalveerd. Ten opzichte van de spirituele voorloper, Call of Duty: Black Ops 3, betreft dat zelfs een afname van 59 procent. Al met al cumuleert dat tot de “zwakste Call of Duty-release” van de afgelopen elf jaar, zo concludeert Gamesindustry.biz.

Maar goed, na regen komt zonneschijn; op het front van de digitale (wereldwijde) verkopen is Black Ops 4 dan juist weer loeiheet. Zo wist de game een reeks records van zowel uitgever Activision zelf als die van het PlayStation-platform te verbreken.

Ook de pc-release heeft een bijzonder boost gekregen. Voor het eerst in de geschiedenis van Call of Duty werd de game primair beschikbaar gesteld op Blizzards eigen Battle.net, waarop de verkopen van de pc-versie in de eerste week ruim verdubbeld werden, ten opzichte van Call of Duty: WWII.

Tegenover Gamesindustry.biz sprak Rob Kostich, general manager van het Call of Duty-merk, bijzonder positief over het ontvangst van Black Ops 4:

We have shattered multiple digital day one sales records, and the number of people who connected online on day one to play has grown year on year.

But probably the most important thing is that the community is having so much fun across Multiplayer, Zombies and Blackout.

We are so incredibly thankful for the community’s trust and support. This is just the beginning, it’s going to be an incredible journey with Black Ops 4.

Aldus Kostich, die met hoopvolle ogen de toekomst van Black Ops 4 tegemoetziet. Ook voor de Call of Duty-gamers lijkt de fysieke verkoop dus alsmaar minder beeldend, en met de overstap naar Battle.net is ook het pc-kamp weer enigszins in opmars.

Nu nog maar hopen dat de eerste exploits in Blackout verholpen worden, en we mogen weer spreken van een geslaagde Call of Duty.

Onze review van Call of Duty: Black Ops 4 is nog altijd onderweg (houd daarvoor Gamersnet in de gaten), maar uiteraard horen we graag wat jij denkt van de nieuwste Call of Duty. Schroom niet je eigen mening te delen met je medegamer!

 1.   
  mmx's avatar

  Mijn mening is dat ik hiervoor geen cent uitgeef

 2.   
  Puddingboom's avatar

  @mmx:
  Dat is geen mening tho 😉

 3.   
  mmx's avatar

  @Puddingboom: je hebt gelijk pudding.

 4.   
  DeAdSeYe's avatar

  Black Ops 4 afgelopen donderdag gekocht en vrijdag avond gespeeld. Tot mijn verbazing speelde het lekker weg. Zaterdag heb ik Black Ops 4 geupgrade naar de hoogste editie op Battle.net.

  Op zaterdag avond veranderde het spel compleet, iedereen rent rond met een sniper rifle, vage desync die in elke CoD zit, gameplay voelt toch weer hetzelfde aan en black out voelt niet fijn aan. Het enige waar ik uiteindelijk plezier in had was zombies, maar daar vindt ik het spel te duur voor.

  Vanmorgen een refund gekregen van Blizzard voor zowel de upgrade en de basis game.

 5.   
  OnOwned's avatar

  Zoals Tom netjes hier in het bericht heeft gezet; de review is onderweg. Wij konden ook pas vanaf de release aan de slag met de game en ik ram er nu dag en nacht uurtjes in voor jullie. Stay tuned!

 6.   
  the ultimate gamer boss's avatar

  @Puddingboom: wel hij zegt het toch ✌

 7.   
  Daniel Z's avatar

  Dan ben ik wel benieuwd naar de cijfers wereldwijd. Met Blackout gaat Call of Duty een andere richting in, maar hoeveel impact dat heeft op de verkopen moet natuurlijk nog blijken. Ik vind Blackout werkelijk waar heerlijk spelen. Het is spannend, verslavend en die suspense is best prima gedaan. Hier en daar nog wat hick-ups, ook qua geluid, maar damn, het heeft me.

 8.   
  Tom Kauwenberg's avatar

  @the ultimate gamer boss: Wat hij zei, maakte het een feit, geen mening.

  Get your opinions straight.

 9.   
  the ultimate gamer boss's avatar

  @Tom Kauwenberg: haha wat maakt het uit waarom zo moeilijk doen ik gaf er aleen een reactie op

 10.   
  Puddingboom's avatar

  @Tom Kauwenberg:
  Danku danku. Mijn mening is dat je een brein hebt.
  @the ultimate gamer boss:
  Educatie maakt wel iets uit. Sommige mensen zijn nog te redden xoxo

 11.   
  Tom Kauwenberg's avatar

  @huntedjohan: Die informatie staat toch ook in het bericht? Zwakste fysieke launch (in Groot-Brittanië) in elf jaar, maar wél recordbrekend op digitaal front.

  Check het nieuwtje, alles staat er in.