“Emote peeking” blijkt eerste exploit in Blackout-modus Blacks Ops 4


Call of Duty: Black Ops 4 is nog geen dag uit, of de eerste exploits voor de vernieuwde multiplayer zijn alweer binnen. In het specifiek wat nare trucjes voor de Battle Royale-modus Blackout, waarbij spelers ontdekte dat de emotes mogelijk wat oneerlijke voordelen bieden.

Als first-person exclusieve modus is het in Blackout uiteraard niet de bedoeling dat je tegenstanders kan zien voordat ze jou ook kunnen zien, maar het nieuwe emote-systeem omzeild dat per direct. De geinig bedoelde animaties werden na de openbare beta-fase toegevoegd, maar blijken nu dus meteen malafide ingezet te worden. Emote peeking is een feit. En dat is spelbrekend, tot op zekere hoogte.

Daarbij komt dat de animaties relatief ongezien ingezet kunnen worden en ze, indien goed geplaatst, spelers gigantisch veel overzicht kunnen geven van hun omgeving. Tel daarbij op dat de rustanimaties vrij goed verborgen kunnen worden, en je kunt als speler zo maar eens een bijzonder effectieve scout van het spelveld geven.

Onder andere Reddit-gebruiker Sleeper bracht de nieuwe exploit aan het daglicht, waarna al aardig wat razernij op de Black Ops 4 subreddit ontketende.

Is Treyarch net iets te ver doorgeschoten in de drang om met Fortnite: Battle Royale te kunnen concurreren of hebben emotes, mits verbeterd, wel degelijk een plekje in Call of Duty’s eigen Battle Royale? Schroom niet je eigen mening achter te laten, of deel anders een mooie winst die je aan emote peeking overhield.

 1.   
  Tom Kauwenberg's avatar

  Het helpt ook niet echt dat de camera met dik zes meter én een ziekelijke hoge FOV terugspringt. Bijna alsof ze ‘m geoptimaliseerd hebben voor dit soort trucjes.

  Ik neem aan dat dit op korte termijn nog wel te fixen is. Emotes veel duidelijker/schreeuwerig/korter maken en de camera vasthouden op een gefixeerd punt zou al veel uit moeten halen.

 2.   
  LuniLuka's avatar

  Die camera zoomt ook wel overdreven veel uit zeg. Als ze hem gewoon dicht op de speler laten is het opgelost.

 3.   
  S3MM3R's avatar

  Was te verwachten, word ook al tijden in Overwatch gedaan!

 4.   
  Mattiees's avatar

  het is nog net niet een compleet overzicht van de map, maar het scheelt niet veel 😛