Razer en Xbox slaan handen ineen voor muis/toetsenbord-integratie


Hoewel de meeste muizen en toetsenborden al jaar en dag (tot op een zekere hoogte) functioneel zijn op Xbox One, werkt Microsoft er hard aan om de integratie van randapparatuur te vergroten. Dat begint volgens Microsoft deze weken al bij het openen van meer muis/toetsenbord-functionaliteiten voor Xbox Insiders-leden, maar reikt uiteindelijk verder tot een samenwerking met een wel erg opvallende hardware-partij: Razer.

Wat het ineenslaan van Razers en Xbox’ handen precies betekent, blijft enigszins onduidelijk. Dit is echter lang niet de eerste keer dat een dedicated muis-en-toetsenbord-bundel voor de Xbox One als gerucht rondcirculeert, waardoor de aannames ons al snel om de oren vliegen.

Voorlopig moeten we het doen met een ietwat minder duidelijke aankondiging op de Xbox Wire, alsmede ietwat helderere social media teaser vanuit Razer zelf:

Met video’s als deze lijkt de eerdergenoemde aanname bevestigt: Razer maakt wat dedicated apparatuur voor de Xbox One, en daarmee bedoelen we niet alleen de omstreden Razer Wildcat controller.

Microsoft sprak zelf al veel eerder openlijk over het definitief willen ondersteunen van muis en toetsenbord op Xbox One, en daarvoor lijkt Razer nu de aangewezen partner. Niet alleen staat dat (evenals) Amerikaanse merk beter bekend om diens randapparatuur voor de gamer, maar ook de gifgroene voerkleur zal het Xbox-merk niet bepaald misstaan.

Zowel Razer als het Xbox-merk hinten nu naar de eerstvolgende uitzending van Inside Xbox, op 10 november aanstaande. Die live-uitzending zal uiteraard in het teken staan van de terugkeer van Microsofts eigen X0-evenement, waarvan vandaag ook een 2018-editie aangekondigd werd.

 1.   
  Dedsec's avatar

  Als je een muisarm wilt krijgen.

  Ik hou het wel bij me mini C64

 2.   
  Tom Kauwenberg's avatar

  Hele interessante zaak dit, al zat het er wel al even aan te komen. Ben erg benieuwd wat Razer dan precies wil lanceren. Het product lijkt ook de Chroma-verlichting te ondersteunen, dus mogelijk komt de Razer Synapse software daarmee ook naar Xbox One.

  Lijkt me gaaf om te zien wat hier allemaal uit voort kan vloeien. Mits de ondersteuning fatsoenlijk werkt, weliswaar.

 3.   
  BeeGeekyTV's avatar

  Beetje laat dat ik het lees maar wat tof, zal Microsoft Xbox meer willen positioneren als platform welk je ook gewoon kunt gebruiken voor “desktop gaming”. Wel interessant, kun je voor een klein bedrag AAA-games degelijk spelen, geen dure desktops. Hmm dromen dromen. Misschien eerst maar een goede discord integratie