Zelf Pokéstops creëren wordt binnenkort mogelijk in Pokémon GO

Pokémon GO wordt al sinds de launch uitgebreid met nieuwe features, zoals een dynamisch weersysteem, ruil- en vriendschapsfuncties en quests. Eén grote feature ontbreekt echter nog, vooral omdat deze wél aanwezig is in Ingress, de eerdere game van ontwikkelaar Niantic: het zelf voorstellen van een Pokéstop. Bijna elke spelers heeft zich immers al wel eens afgevraagd waarom bepaalde bezienswaardigheden niet eens te vinden zijn in Pokémon GO. Nu heeft Niantic echter aangekondigd dat deze functie binnenkort eindelijk naar de mobiele AR-hit komt.

Sterker nog, in Brazilië en Zuid-Korea wordt het zelf voorstellen van Pokéstops een dezer dagen al mogelijk als beta-test. Vermoedelijk zijn deze locaties gekozen omdat er in die landen weinig Ingress-spelers zijn, waardoor er vanaf de lancering van Pokémon GO slechts weinig landmarks geregistreerd waren, hoewel er meer dan genoeg plekken zijn die de moeite waard zijn.

Overigens lijkt het er niet op dat iedereen zomaar een nieuwe Pokéstop kan voorstellen: de beta van deze feature is beperkt tot spelers die level 40 (het hoogst haalbare) hebben bereikt, waarbij accounts van kinderen onder de dertien jaar oud tevens zijn uitgesloten. Ook worden voorgestelde Pokéstops beoordeeld door ervaren Ingress-spelers.

Mocht je dus ontevreden zijn met het aantal Pokéstops in jouw stad of dorp, dan gloort er hoop aan de horizon. De beta is momenteel nog beperkt tot Brazlië en Zuid-Korea, maar ongetwijfeld wordt deze feature gaandeweg uitgebreid naar andere landen.

Het voorstellen van nieuwe Pokéstops is natuurlijk gebonden aan bepaalde regels, dus als je je vast wilt voorbereiden op de wereldwijde (of Nederlandse of Belgische) release van de nieuwe feature, kun je je alvast inlezen via Niantics eigen richtlijnen. Wellicht kun je alvast wat locaties vinden die in aanmerking zouden komen om een Pokéstop (of Gym) te worden.

Heb jij al potentiële Pokéstops in je buurt in gedachten? Laat het ons weten in de reacties!

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren