Derde generatie en dynamisch weersysteem onthuld voor Pokémon GO

Eindelijk is het zover: na vele geruchten komt de derde generatie Pokémon naar Pokémon GO. Dit maakt ontwikkelaar Niantic bekend. Het gaat om een gefaseerde release, waarbij er vijftig Pokémon uit Hoenn binnenkort worden geïntroduceerd, waar er in de weken daarna nóg meer wezens uit Pokémon Ruby en Sapphire te ontdekken zullen zijn.

Starting later this week, Treecko, Torchic, Mudkip, and several more Pokémon originally discovered in the Hoenn region in the Pokémon Ruby and Pokémon Sapphire video games will start appearing in Pokémon GO for the first time ever—with even more to be discovered over the next several weeks!
Daarnaast kondigt Niantic aan dat het weer een prominentere rol gaat spelen in Pokémon GO. Niet alleen weerspiegelt de map in Pokémon GO het weer, ook zullen bepaalde Pokémon meer verschijnen bij bepaalde weertypen. Ten slotte zullen sommige aanvallen effectiever zijn in gevechten als het een bepaald soort weer is. In het officiële bericht wordt Fire Spin als voorbeeld genoemd: die brengt meer schade toe wanneer de zon schijnt.

Er zijn zes verschillende weertypen onthuld: zonnig, regenachtig, sneeuwachtig, mistig, een beetje mistig en stormachtig. Het effect dat op de map zichtbaar is, is te zien op de screenshots onderaan dit bericht.

Hoewel de wintermaanden snel naderen, zijn er dus voldoende redenen om tóch het minder warme weer te trotseren om onze Pokédex aan te vullen. Het is nog niet precies bekend wanneer de nieuwe Pokémon gaan verschijnen, maar we kunnen er (bijna) zeker van zijn dat dit voor het einde van de week gebeurt.

[SCREENSHOTS]

 1.   
  Rijstekorrel's avatar

  Leuke toevoegingen met die weer effecten, kom maar op met die nieuwe want ik heb alles al op mewto na

 2.   
  LightFasher's avatar

  weer wat te doen dit weekend.

 3.   
  Ryan2000's avatar

  Dat word weer lekker vangen!!

 4.   
  the ultimate gamer boss's avatar

  the ultimate gamer boss gaat niet zn leven wagen voor een pokemon te kunnen vangen

 5.   
  someone else's avatar

  Volgende update: legendary pokemon can now be found in the eye of a tornado!
  Nee wel echt vet dit, al kunnen ze voor ons leuke land ook wel gwn altijd regen laten vallen

 6.   
  MikeGevers's avatar

  someone else schreef, "Volgende update: legendary pokemon can now be found in the eye of a tornado!
  Nee wel echt vet dit, al kunnen ze voor ons leuke land ook wel gwn altijd regen laten vallen"

  Hé, we hebben hier wel degelijk 2 hele dagen sneeuwval, hoor! 😉