Nintendo Direct-lek voorspelt remasters van Wii- en GameCube-games


Of het waar is, is een tweede, maar een recente (vermeende) lek rondom de aankomende Nintendo Direct-livestream doet alvast wat interessants uit de doeken voor de Japanse spellengigant. Zo zou Nintendo in de komende maanden meer HD-remasters van klassieke Nintendo Wii en GameCube-klassiekers op stelten willen zetten.

Op 4chan was tot voor kort een samenvatting te lezen van wat Nintendo zoal uit de doeken zal doen; een paar remasters, meer over Nintendo Switch Online en mogelijk de komst van Isaac in Super Smash. Bros Ultimate. Wellicht is 4chan niet de meest betrouwbare plek des internet, maar het zou niet de eerste keer zijn dat aanvankelijk loze forumposts daar later compleet waarheidsgetrouw zijn gebleken.

Compleet verzonnen voelt de lek rondom remasters daarmee ook niet echt. In China is Nintendo immers al langer actief om oude klassiekers opnieuw uit te brengen voor de NVIDIA Shield-consoles. Daarop draaien lokaal spellen als Super Mario Galaxy en Super Mario Sunshine, nota bene op grofweg dezelfde hardware als Nintendo’s eigen Switch. De port tussen beide apparaten zou dus aardig haalbaar moeten zijn.

Hoeveel men van de remasters mag verwachten, werd daarbij ook al vermeld. Het zou hier gaan om een simpele upscaling naar HD-resolutie, waarbij sommige GameCube-klassiekers in originele 4:3 beeldverhouding te spelen zijn, zij het bijgestaan door unieke opvulling van de zwarten balken aan weerszijde.

Titels die onder de golf aan remasters — de zogenaamde Nintendo Classics Collection — zouden vallen, bestaan onder meer uit Super Mario Sunshine, Super Mario Strikers, de eerste twee volwaardige Pikmin-games Metroid Prime en Xenoblade Chronicles.

Inmiddels zijn sommige uitingen rondom deze lek al weer snel van het internet geplukt, wat natuurlijk alleen maar meer geloofwaardigheid tot gevolg heeft.

Denk jij dat Nintendo inderdaad wat meer remasters voor ons in petto heeft? Speculeer vrijuit; wij houden je natuurlijk op de hoogte van wanneer er officiële uitingen rondom de aanstormende Nintendo Direct zullen volgen.

 1.   
  OnOwned's avatar

  Isaac in Super Smash zou echt bizar vet zijn. En als ze dan toch zo druk zijn met ports, laat ze dan Golden Sun 1 & 2 even op de Switch uitbrengen.

 2.   
  Tom Kauwenberg's avatar

  1080 Avalanche is alles wat de wereld nodig heeft. Of, doe eens gek, een vervolg daarop.

 3.   
  mmx's avatar

  Ik heb nog steeds ook een Cube met veel games

 4.   
  mmx's avatar

  @Tom Kauwenberg: dat zou niet gek zijn Tom.

 5.   
  Sixty's avatar

  Super Mario Strikers!!!! hopelijk wordt die goed verkocht en maken ze er dan ook een vervolg op. mits dit allemaal klopt

 6.   
  Dedsec's avatar

  Waar blijft die mini 64 ???

 7.   
  mmx's avatar

  @Dedsec: ik wou dat ik het wist.ik wil er ook een alleen voor de Mario games

 8.   
  Dedsec's avatar

  @mmx:

  Ja ik wil vooral de controller vasthouden, want die is best groot zag ik, en mij ouders hebben nooit meer een console gekocht na de Super nintendo, dus het is echt iets waar ik als gewone gamer nog recht op heb, want het komt toch uit mij tijd als kind.