Metroid Prime Trilogy

Drie Metroid Prime-games in een pakket met als enige nieuwe toevoeging de Wii-besturing in alle delen. Is Samus nog steeds net zo hot als toen de eerste twee delen uitkwamen? Of voelen ze toch een beetje achterhaald? Je leest het in deze review.

Dezelfde games, hetzelfde jasje, nieuwe besturing

Het is me daar toch wat met al die games die in een nieuw jasje opnieuw uitgebracht worden. Moeten we daarom boos worden? Verdrietig misschien? Het is toch logisch dat bedrijven als Nintendo dit doen? Als je een goed product hebt uitgebracht, jaren geleden, waarom zou je het dan niet opnieuw uitgeven? Omdat een aantal mensen vind dat het uitmelkerij is? So what, uitgevers van games zijn er om geld te verdienen en dat is hun enige doel. Wat zou jij doen? Toch geeft het maken van een review over een oude game altijd een nare bijsmaak. Wij zien natuurlijk het liefst een nieuwe titel. De Metroid Prime-games zijn alles behalve nieuw, maar dat betekent natuurlijk niet dat ze slecht zijn

De Metroid Prime-serie is er vooral één die geroemd wordt om zijn leveldesign, gameplay en meeslepende avonturen. Er is in deze review dan ook niks dat ik kan toevoegen aan die elementen. Alle games in de serie zijn nog steeds goed en vooral het derde deel zal ik niet behandelen. De versie van Metroid Prime 3: Corruption is namelijk exact dezelfde als de game die in 2007 verscheen en een review hiervan is gewoon te lezen op GamersNET. Waar moet ik het dan wel over hebben? Simpel, rechtvaardigt de toevoeging van de Wii-besturing een nieuwe aankoop voor de mensen die de eerste twee delen al hebben gespeeld?

Veel game voor je geld

Metroid Prime Trilogy biedt heel veel game voor de prijs van rond de € 50,-. De eerste game is natuurlijk nog altijd een icoon en de toevoeging van de Wii-besturing pakt goed uit. Het voelt daardoor precies hetzelfde als het derde deel, al ziet het eerste deel er beduidend minder goed uit. Een kleine grafische verbetering was zeer welkom geweest, maar helaas is deze niet te vinden. Enkele legendarische eindbazen zijn een stuk moeilijker geworden door de nieuwe besturing. Locken is nog steeds mogelijk, maar zodra je gelockt hebt, zul je zelf verder moeten richten met de Wii-remote. De originele Metroid Prime is daar niet op gemaakt en dat merk je. Dit geldt echter maar voor een paar eindbazen en de rest van het spel speelt juist fijner door de nieuwe besturing.

Hetzelfde geldt eigenlijk voor Metroid Prime 2: Echoes. De duistere kant van Echoes is altijd veel bekritiseerd, maar de game blijft toch een pareltje. Leuk detail is trouwens dat de multiplayer uit het tweede deel ook te spelen is in Metroid Prime Trilogy. Helaas is er geen online multiplayer toegevoegd, maar praten wij over de offline multiplayer tot vier spelers.

Conclusie

De conclusie is simpel. Ben je fan van de serie of heb je nog nooit een Metroid Prime gespeeld, dan heb je zeer veel game voor je geld met Metroid Prime Trilogy. De besturing maakt de eerste twee delen zeker beter, al is het soms duidelijk te merken dat deze games niet gemaakt zijn voor de Wii-remote. Heb je de eerste twee delen al lang gespeeld en heb je weinig behoefte aan een nieuwe besturing, dan is er maar één oplossing: aansluiten die GameCube en spelen maar, want alle Metroid Prime-games blijven fantastisch om te beleven.

 1.   
  Mattmerize's avatar

  De beste aanschaf die je met 50 euro kan maken. De adembenemende omgevingen, de briljante puzzels, de fantastische muziek, de unieke verhaalvertelling, het strakke besturingsschema, de epische eindbaasgevechten, de wonderlijke sfeer, et cetera. Drie van de beste spellen ooit gemaakt op een schijf. Je hebt niet geleefd als je deze niet hebt gespeeld.

 2.   
  Spam-Fischer's avatar

  EINDELIJK EEN LEUKE SPEL OP DE Wii:D

 3.   
  ExtremeDotCom's avatar

  Spam-Fischer schreef, "EINDELIJK EEN LEUKE SPEL OP DE Wii:D"

  Is iets voor jou he:P 😆

 4.   
  Xtremie's avatar

  Matthijsjuh schreef, "De beste aanschaf die je met 50 euro kan maken. De adembenemende omgevingen, de briljante puzzels, de fantastische muziek, de unieke verhaalvertelling, het strakke besturingsschema, de epische eindbaasgevechten, de wonderlijke sfeer, et cetera. Drie van de beste spellen ooit gemaakt op een schijf. Je hebt niet geleefd als je deze niet hebt gespeeld."

  Ooh dus daarom zeggen veel mensen dat Jezus nooit heeft geleefd….

 5.   
  luigi-fan's avatar

  Spam-Fischer schreef, "EINDELIJK EEN LEUKE SPEL OP DE Wii:D"

  sjeez al die games zijn al lang uitgekomen op de andere platforms noob 😛

 6.   
  LouisvanGaal's avatar

  Spam-Fischer schreef, "daarom zeg ik dan ook op de wii

  is lezen zo moeilijk voor jouw ofzo?"

  Warschijnlijk wel:P

 7.   
  Disnoxxio's avatar

  Heb eigenlijk nog nooit Metroid gespeeld ik wil het wel eens gaan spelen hebben jullie nog een aanrader waarmee ik kan beginnen of moet ik gewoon deze doen..

 8.   
  Mattmerize's avatar

  Disnoxxio schreef, "Heb eigenlijk nog nooit Metroid gespeeld ik wil het wel eens gaan spelen hebben jullie nog een aanrader waarmee ik kan beginnen of moet ik gewoon deze doen..
  "

  Je kan gewoon met Metroid Prime beginnen. Het verhaal is wel duidelijk. Gewoon lekker veel scannen.