Geen cross-play op PlayStation – “het is de beste plek om te gamen”

Tijdens een interview met de The Independent, heeft de directeur van Sony gereageerd op de vraag waarom cross-play nog steeds geen mogelijkheid is op de PlayStation 4. Kenichiro Yoshida zegt simpelweg dat PlayStation de beste plek is om te gamen en dat cross-play dus helemaal niet nodig is:

“On cross-platform, our way of thinking is always that PlayStation is the best place to play. Fortnite, I believe, partnered with PlayStation 4 is the best experience for users, that’s our belief. But actually, we already opened some games as cross-platform with PC and some others, so we decide based on what is the best user experience. That is our way of thinking for cross-platform.”

Sony blijft dus duidelijk over cross-play, het zal niet gebeuren op de PlayStation, zoals ze eerder ook zeiden over Fallout 76, Rocket League en Minecraft. Op dit moment is het al mogelijk om Minecraft te spelen tussen Nintendo Switch en Xbox One en later dit jaar zal dat ook gaan gelden voor Rocket League.

  1.   
    KevinW's avatar

    Hoe is PlayStation de beste plek om te spelen, als je niet met andere platformen kan spelen?

  2.   
    Dedsec's avatar

    Wachten dus op een nieuwe directeur die wel social is naar zijn gamers, en niet alleen for the players roept in elke reclame, want dat verhaal kennen we nu wel.

    Zelf lijkt het me wel goed zo, want ik heb geen zin in een derde oorlog.

  3.   
    Papachico's avatar

    @KevinW:

    Wat hij wilt zeggen is dat Playstation de beste is en dan je geen andere console meer nodig hebt.

  4.   
    kiesmaarwa's avatar

    I did not see that one coming. Maar begrijpelijke keuze. Het levert ze ongetwijfeld niet meer geld op om hun console cross platform te maken. #ForThePlayers, to some level.

  5.   
    JuulsJo's avatar

    PS4: For some players.

  6.   
    nanathan's avatar

    @KevinW:
    Omdat iedereen op die beste plek wil zijn en dus een PS heeft volgens de beste man. Hij verheft de PS boven de rest

  7.   
    Bram_M99's avatar

    Tja heel teleurstellend maar enigszins ook wel logisch… Ikzelf heb ook een PS4 gehaald omdat mijn vrienden er al op speelden.

  8.   
    DutchGamer-W-'s avatar

    @JuulsJo: dat dus! Ongeloofelijke hoe Sony hiermee om gaat. 😮

  9.   
    BozeBever's avatar

    Kenichiro Yoshida, vroeger CEO van WC-Eend.

  10.   
    Ik kom Harambe wreken's avatar

    Microsoft gaf ook geen zak om crossplay toen de 360 het beter deed dan de ps3. Niet om Sony te verdedigen ofzo maar het feit blijft dat hun console deze generatie veel beter is begonnen dus kan me voorstellen dit een manier is om zoveel mogelijk mensen op hun platform te houden. Of het ook voor de consument goed is, is een ander verhaal.

  11.   
    Tom Kauwenberg's avatar

    @Ik kom Harambe wreken: Dat wordt wel vaker gezegd, maar nu heeft Xbox daadwerkelijk iemand aan het roer die gewoon het beste voor wil hebben met games en gamers. Zolang Spencer daar blijft zitten (wat wel de verwachting is), zal Xbox staan voor cross-play, ook als hun kamp het down the road ineens veel beter doet.

    Laten we overigens ook niet Shadowrun vergeten. Ondergewaardeerde game, die daadwerkelijk al vrij vroeg insprong op cross-play tussen Xbox 360 en pc.