Minecraft activeert cross-platform samenspel voor Windows, smartphones en consoles

Zoals aangekondigd op de E3 2017: Minecraft gaat all-in op cross-platform samenspel. En ja, die kriskras-functionaliteiten zijn met ingang van de ‘Better Together Update’ te vinden in verschillende versies van de populaire blokkendoos. Sinds kort is het mogelijk om als Windows 10-speler samen te spelen met de mobiele Pocket Edition én de aardig populaire Xbox One Edition. Tel uit je cross-platform winst.

Middels een kersverse Better Together trailer en een uitgebreide, officiële blogpost lieten Microsoft en Mojang weten dat de cross-play mogelijkheden nu daadwerkelijk zijn geïmplementeerd. Gedeeltelijk dan, de nieuwe Nintendo Switch-versie van Minecraft was wel onderdeel van de heugelijke video, maar zal pas cross-platform ondersteunen ergens aanstaande winter. Alles op zijn tijd.

Ondertussen kunnen de spelers die wél voorzien zijn van de Better Together Update elkaar al uitnodigen voor elkanders Minecraft Realms. alsmede genieten van een boel andere nieuwe features die Mojang in de afgelopen tijd implementeerde. Denk aan getint glas, papegaaien, nieuwe achievements om te behalen en een heuse jukebox voor al je muziek. Het houdt nooit op met de toevoegingen.

Wil je weten wát er precies veranderd en vernieuwd is in Minecraft met de komst van de Better Together Update? Reis dan af naar de officiële patch notes.

Wij van GamersNET juichen cross-platform functionaliteiten per definitie toe, maar hoe denk jij over Minecrafts laatste update? Heeft de game nog een warm plekje in jouw hart, of is dit mosterd na de maaltijd?

 1.   
  Dennisduin's avatar

  Is het mogelijk om pc en iphone te combineren als ik nog niet op iphone en wel op pc???

 2.   
  Tom's avatar

  Combineren? Als in, de games samenvoegen? Ik snap je vraag niet helemaal.

  Als je bedoelt samenspelen; jazeker, dat is nu dus mogelijk. Bedoel je echter je Pocket Edition ‘omzetten’ naar een Windows 10 Edition (of iets in die richting), dan moet ik je helaas teleurstellen: die twee worden nog steeds gezien als verschillende edities die afzonderlijk aangeschaft moeten worden.

 3.   
  Downzilla's avatar

  Roblox is beter dan Minecraft

 4.   
 5.   
  someone else's avatar

  Blijf die windows 10 editie maar bs vinden. De java versie was (en een klein beetje is) waar ik bij zweer

 6.   
  Tom's avatar

  Snap je nostalgische gevoelens bij de Java-versie, maar laten we eerlijk wezen: hij heeft altijd als pure poep gedraaid. Zelfs vijf jaar na release, met een bakbeest van een systeem, is een vaste framerate van 60 amper te behouden.

  Iedereen die een legitieme kopie van de Java-versie had, kon een jaar lang diens licentie gratis overzetten naar een Windows 10 Edition. Die draait sowieso al stukken lekkerder, maar heeft dus ook integrale support voor controllers en draait op de nieuwere infrastructuur, waarmee je nu dus gewoon cross-platform kunt spelen. Dat lijkt me sowieso een goede zet voor een spel wat zo breed verspreid is.