Dankzij PlayStation geen cross-platform-play in Fallout 76

Het is de droom van heel veel gamers, de mogelijkheid om te kunnen gamen met vrienden die een andere spelcomputer of een pc hebben. PlayStation heeft de afgelopen weken geen vrienden gemaakt door de Fortnite-accounts van spelers te blokkeren als ze een versie op een andere console activeerde. Bethesda gooit wat meer zout in de wonden, want zij wilden heel graag een cross-platform-optie toevoegen in Fallout 76. Dit gaat helaas niet gebeuren, simpelweg omdat Sony (PlayStation) het niet wil hebben. In gesprek met GameStar zei studiobaas Todd Howard er het volgende over:

We’d really love that but right now we can’t’. Sony is not as helpful as everyone would like.
Ondertussen ruiken Microsoft en Nintendo hun kans. Nadat ze vorige week hebben aangekondigd dat Minecraft-spelers van beide platformen samen kunnen gamen, gaat ook Rocket League deze functie krijgen tussen Switch, Xbox One en pc.


Gaat het gamelandschap dankzij deze trend volledig veranderen? Geef ons je mening in de reacties!

 1.   
  Riesgaming's avatar

  echt hier door haat ik playstation! hun games zijn wel goed maar dit is gewoon prut! geef mij maar pc 8)

 2.   
  DutchGamer-W-'s avatar

  Riesgaming schreef, "echt hier door haat ik playstation! hun games zijn wel goed maar dit is gewoon prut! geef mij maar pc 8) "

  Dit dus! For the players my ass! 👿

 3.   
  _MartixGames's avatar

  Ik heb Playstation, ik vind dat ze meer zouden moeten doen met Cross-platform… Echt zonde dat ze dat niet doen…

 4.   
  OnOwned's avatar

  Buiten het feit dat ik vind dat je deze game gewoon op een pc moet spelen, voelt dit meer als een extra ‘motivatie’ richting Sony. Heel duidelijk het beschuldigende vingertje naar PlayStation, zodat ze nog meer gezeik krijgen en er eigenlijk niet meer onderuit kunnen om cross-play toe te voegen. Of ze moeten heel graag nog meer haat krijgen.

  Persoonlijk zie ik nog wel wat uitdagingen met cross-play, want hoe ga je het eerlijk houden bij bijvoorbeeld online shooters? Pc-gamers zijn daar wel echt ontzettend in het voordeel met muis en toetsenbord. En games met extra’s voor specifieke consoles? Zomaar alles opengooien klinkt hartstikke cool, maar er moet nog wel een beetje worden nagedacht.

 5.   
  Dedsec's avatar

  Daarom heb ik ook geen Playstation vrienden meer, want daar heb je toch niks aan, en daar krijg je toch alleen maar ruzie over.

  Ze moeten gewoon samen een sociaal rechtvaardig DRM beleid gaan invoeren met gedeeltelijk cross-play, want je moet elkaar wel gewoon een bericht kunnen sturen of kunnen toevoegen, maar niet gelijk bij alle games, want dan word de oorlog alleen maar groter.

 6.   
  007Nightfire's avatar

  En zo plaatst Sony zichzelf buiten het groepje, terwijl als ze mee zouden doen, Microsoft misschien ook zou terugkrabbelen.

 7.   
  Papachico's avatar

  Bewust niet kiezen voor cross-play gaat Sony nog wel een keertje heel pijn doen vermoed ik. Hoop t wel iig.

  Al m’n vrienden spelen op de PS4 dus ik heb er geen last van en ik vind de games beter op ps4 (betere exclusives). PC is voor mij allang verleden tijd en Nintendo is, op Zelda na, dood in m’n ogen.