Fortnite krijgt binnenkort nieuw matchmakingsysteem

Na alle cross-play heisa van de afgelopen maanden over Fortnite, is er nu een nieuwe geluid te horen vanuit de community. Doordat pc-gamers in dezelfde server worden gedropt als gamers op consoles, voelt laatstgenoemde groep zich benadeeld. Shooters spelen met toetsenbord en muis is een stuk gemakkelijker dan met controller en dat heeft Epic Games ook in de gaten gekregen.

Op Reddit heeft community manager Nathan Mooney aangegeven dat er gewerkt wordt aan nieuwe technologie, die de matchmaking van Fortnite Battle Royale moet verfijnen.

We’re actually working on some matchmaking tech, on the way, that’ll pair you against folks based on your choice of peripherals. More info on this coming next week, but if you’re on KB+M (keyboard + mouse) you’ll be against KB+M.”

Het is nu namelijk mogelijk om aan bijna elke platform een toetsenbord en muis aan te sluiten en dit wordt ook massaal gedaan om dat extra stukje voordeel te krijgen tijdens een match. Met de nieuwe matchmaking is dit dus verleden tijd en gaat het nog steeds puur om je skills, maar wel met gelijke omstandigheden.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren