Fortnite-accounts met PlayStation 4-geschiedenis worden geblokt op Switch

Tijdens de Nintendo E3 Direct afgelopen dinsdag werd bekendgemaakt dat Fortnite per direct speelbaar is op de Nintendo Switch. Binnen 24 uur was de game al 2 miljoen keer gedownload, maar veel gamers krijgen een grote teleurstelling te verwerken zodra ze zich willen inloggen. Spelers die Fortnite op de PlayStation 4 hebben gespeeld, kunnen zich niet inloggen op de Nintendo Switch. De enige manier om dan te kunnen spelen is een nieuw account aanmaken en dat is veel mensen in het verkeerde keelgat geschoten.


Het is geen geheim dat Sony momenteel weinig ziet in cross-play tussen concurrerende consoles. Games als Rocket League en Minecraft zijn volledig crossplay tussen alle platformen, behalve de PlayStation 4. Het is bij eerdergenoemde games echter wel mogelijk hetzelfde account te gebruiken, terwijl je in Fortnite niet eens kan inloggen op concurrerende consoles. Dit is kwalijk aangezien je de progressie die je hebt gemaakt niet kan meenemen en dat is veel voor Fortnite-spelers een groot gemis. Sony heeft gereageerd op de stroom aan kritiek, maar ze zeggen eigenlijk vrij weinig.
We’re always open to hearing what the PlayStation community is interested in to enhance their gaming experience. Fortnite is already a huge hit with PS4 fans, offering a true free-to-play experience so gamers can jump in and play online. With 79 million PS4s sold around the world and more than 80 million monthly active users on PlayStation Network, we’ve built a huge community of gamers who can play together on Fortnite and all online titles. We also offer Fortnite cross-play support with PC, Mac, iOS, and Android devices, expanding the opportunity for Fortnite fans on PS4 to play with even more gamers on other platforms.
Het grote publiek blijft zich roeren en Sony wordt op social media hard aangepakt door Fortnite-fans. Het zal benieuwd worden of Sony gaat luisteren naar de enorme druk, want het bedrijf wordt nu afgedaan als een enorme badguy. Wordt ongetwijfeld vervolgd…

 1.   
  CHILLOZZ's avatar

  Waar ik dan meer benieuwd naar ben is of ze het dan ook voor andere games gaan doen.
  ALS ze het bij fortnite gaan doen dan moeten ze het toch eigenlijk ook bij andere games doen. Of moeten spelers van allerlei games zich steeds geen melden/kritiek geven alvorens ze luisteren.

 2.   
  TekkieD's avatar

  Epic zou Fortnite moeten terugtrekken van de PS markt. Toon eens ballen en heb wat principes.

 3.   
  MaTriXX's avatar

  Mee eens wat hierboven wordt gezegd, Epic moet de game terug halen van de Playstation tot ze het hebben opgelost dat gamers gewoon weer gebruik kunnen maken van hun account op mening platform dan ook, echter heeft Sony een te grote vinder in de pap gekregen en om die reden zal Epic dit nooit doen.

  Hoe groter het bedrijf wordt hoe arroganter ze zullen worden.

 4.   
  mattioza's avatar

  Het is/blijft natuurlijk een pijnlijke zaak, maar Sony/PlayStation zijn standpunt was hierin al duidelijk: ‘geen cross play met andere consoles, play anywhere maar niet op de console van de concurrentie’. Moet zeggen, begrijp het langs de ene kant ook wel, voelt raar dat je met je PlayStation (gelinkt) account op een Xbox One of Nintendo Switch zou zitten spelen. Het blijft nog altijd natuurlijk keiharde concurrentie tussen commerciële bedrijven, waar Sony het leidend aandeel in handen heeft. Zij zijn van oordeel je hebt een game (Fortnite in dit geval), je kan hem op je PS4, PC en je mobiel spelen, waarom zou je hem nog eens op een concurrerende console moeten spelen, is speeltijd van de PlayStation dat overgaat naar speeltijd voor een concurrerende console. Is in vele (commerciële) sectoren het geval.

 5.   
  OnOwned's avatar

  mattioza schreef, "Het is/blijft natuurlijk een pijnlijke zaak, maar Sony/PlayStation zijn standpunt was hierin al duidelijk: ‘geen cross play met andere consoles, play anywhere maar niet op de console van de concurrentie’. Moet zeggen, begrijp het langs de ene kant ook wel, voelt raar dat je met je PlayStation (gelinkt) account op een Xbox One of Nintendo Switch zou zitten spelen. Het blijft nog altijd natuurlijk keiharde concurrentie tussen commerciële bedrijven, waar Sony het leidend aandeel in handen heeft. Zij zijn van oordeel je hebt een game (Fortnite in dit geval), je kan hem op je PS4, PC en je mobiel spelen, waarom zou je hem nog eens op een concurrerende console moeten spelen, is speeltijd van de PlayStation dat overgaat naar speeltijd voor een concurrerende console. Is in vele (commerciële) sectoren het geval."

  Natuurlijk begrijp je Sony wel, maar aan de andere kant; je bent met kop en schouders marktleider en door cross-play te introduceren ben je echt niet ineens een groot deel van je 80 miljoen spelers kwijt. Ik denk zelfs dat je goodwill toont door het gewoon te doen, want nu ga je finaal voor schut staan. Het is veruit het populairste spel van het moment en dat betekend zo’n grote playerbase, die nu massaal aan je stoelpoten gaat zagen. Je wordt gezien als de boeman en dat kan je reputatie schaden.

  Nu heeft Sony ook niet zijn sterkste E3-persco gehad als je het vergelijkt met afgelopen 3 jaar, dus dat is ook een klein ‘tikje’ op het imago. Een goed imago opbouwen kan jaren duren, maar hem compleet kapot maken kan binnen enkele dagen. Sony bevindt zich nu een beetje op glad ijs.

 6.   
  OnOwned's avatar

  CHILLOZZ schreef, "Waar ik dan meer benieuwd naar ben is of ze het dan ook voor andere games gaan doen.
  ALS ze het bij fortnite gaan doen dan moeten ze het toch eigenlijk ook bij andere games doen. Of moeten spelers van allerlei games zich steeds geen melden/kritiek geven alvorens ze luisteren. "

  Dat is inderdaad wel een ding. Als je toch instemt om Fortnite cross-play te maken als Sony, dan is het eerste schaap over de dam. Maar zoals ik hierboven al zei; Cross-play tegenhouden gaat op den duur Sony meer slecht dan goed doen.

 7.   
  Dedsec's avatar

  Ja waar is de rode lap gebleven bij Sony ??? want ze zijn echt overal tegen, en Sony fanboys verdedigen het ook nog.

  En straks zeker weer een column waarom Sony zich moet blijven vasthouden aan het rechtse beleid ??

 8.   
  mattioza's avatar

  OnOwned schreef, "
  Natuurlijk begrijp je Sony wel, maar aan de andere kant; je bent met kop en schouders marktleider en door cross-play te introduceren ben je echt niet ineens een groot deel van je 80 miljoen spelers kwijt. Ik denk zelfs dat je goodwill toont door het gewoon te doen, want nu ga je finaal voor schut staan. Het is veruit het populairste spel van het moment en dat betekend zo’n grote playerbase, die nu massaal aan je stoelpoten gaat zagen. Je wordt gezien als de boeman en dat kan je reputatie schaden.
  Nu heeft Sony ook niet zijn sterkste E3-persco gehad als je het vergelijkt met afgelopen 3 jaar, dus dat is ook een klein ‘tikje’ op het imago. Een goed imago opbouwen kan jaren duren, maar hem compleet kapot maken kan binnen enkele dagen. Sony bevindt zich nu een beetje op glad ijs.
  "

  Op dit punt is Sony nooit de meest sociale partij geweest. 😀 MAAR, we moeten er ook eerlijkheidshalve bij zeggen dat je momenteel geen PlayStation Plus nodig hebt om Fortnite te spelen. Bij Xbox is Xbox Gold wel vereist. Bij Nintendo is online nog even gratis, maar de kans is groot dat je vanaf september Nintendo Online nodig hebt om Fortnite te kunnen blijven spelen op de Switch. Mocht PS+ vereist geweest zijn, zou Fortnite waarschijnlijk niet zo hard gegroeid zijn, dus Epic Games weet zeker wat het aan Sony/PlayStation heeft als partner.

 9.   
  tijn80's avatar

  TekkieD schreef, "Epic zou Fortnite moeten terugtrekken van de PS markt. Toon eens ballen en heb wat principes."

  Domme opmerking. En hoe zit het dan met de gamers die alleen op de PS spelen? Die hebben toch ook betaald? Die vergeet je voor het gemak maar even?

 10.   
  tranceguy's avatar

  Nin maakt hiermee absoluut geen goede beurt idd…

 11.   
  OnOwned's avatar

  tranceguy schreef, "Nin maakt hiermee absoluut geen goede beurt idd…"

  Nintendo kan hier weinig aan doen. Ik weet niet of je de rest van het nieuwtje hebt gelezen, maar de schuldige is hoogstwaarschijnlijk Sony. Deze blokkades duiken ook op als je probeert met je Fortnite-account in te loggen op de Xbox One, mits je al eens eerder op de PlayStation 4 hebt gespeeld.

 12.   
  Dedsec's avatar

  tijn80″][quote=”TekkieD schreef, "Epic zou Fortnite moeten terugtrekken van de PS markt. Toon eens ballen en heb wat principes."

  Domme opmerking. En hoe zit het dan met de gamers die alleen op de PS spelen? Die hebben toch ook betaald? Die vergeet je voor het gemak maar even?[/quote]
  Oo maar dat zijn die mensen wel gewend hoor net als PS Home vroeger, daar kom je ook geld aan uitgeven, en is er nu ook niet meer, dus Sony doet daar net zo hard aan mee, en ik vind het ook geen domme opmerking, want de bal ligt bij Sony, en jammer dan als iedereen ziet hoe Sony werkelijk is.