Aantal World of Warcraft-abonnees gedaald tot 6,8 miljoen

Vanaf 30 juni is het aantal abonnees van World of Warcraft gezakt naar 6,8 miljoen. Volgens ontwikkelaar Activision is dit 800.000 abonnees minder in vergelijking met drie maanden geleden.

In mei meldde Activision nog dat de game 7,6 miljoen ingeschrevenen had. Dit aantal was ook aanzienlijk lager sinds het vorige financiële rapport dat Activision publiceerde. Toen had WoW nog 7,8 miljoen unieke spelers. De uitgever geeft aan dat deze daling seizoensgebonden is. Het is volgens hen dus niet ongewoon dat zoveel mensen zich uitschrijven van de MMORPG. Wij vragen ons echter af of World of Warcraft nu echt aan het einde van zijn Latijn is. Wat denken jullie?

 1.   
  Thijs.'s avatar

  Nee wow overleefd zeker nog een aantal jaar met de nieuwe expansion op komst

 2.   
  mattioza's avatar

  Jaja das het begin van het einde 😀

 3.   
  Talska's avatar

  GN aka AD

  Einde der tijden: weleens naar COD2 gekeken? Het is geloof ik nog populairder dan toen het uitkwam (online) Populaire games zijn niet dood te krijgen.

 4.   
  Dark_Phoenix's avatar

  Dit is gewoon tijdelijk omdat mensen wachten voor de nieuwe expansion. Nu is er gewoon niks te doen.

 5.   
  nuclearnemo's avatar

  Dark_Phoenix schreef, "Dit is gewoon tijdelijk omdat mensen wachten voor de nieuwe expansion. Nu is er gewoon niks te doen. "

  Dat betwijfel ik. Denk dat WoW leden blijft verliezen. Het zal uiteindelijk wel een fan-base overhouden van een paar miljoen leden maar dat zal niet heel veel meer zijn dan de helft of wat er nu is. Er zijn veel betere alternatieven voor WoW….

 6.   
  Kamelot2's avatar

  Ik ben een jaar gestopt en het begint nu weer te kriebelen en ik denk dat er meerdere mensen zijn die dat af en toe heeft. Denk daarom niet dat WoW aan hun einde is of komt.

 7.   
  Lazar93's avatar

  nuclearnemo schreef, "

  ”Dark_Phoenix” schreef, "Dit is gewoon tijdelijk omdat mensen wachten voor de nieuwe expansion. Nu is er gewoon niks te doen. "

  Dat betwijfel ik. Denk dat WoW leden blijft verliezen. Het zal uiteindelijk wel een fan-base overhouden van een paar miljoen leden maar dat zal niet heel veel meer zijn dan de helft of wat er nu is. Er zijn veel betere alternatieven voor WoW…."

  Ik ben zelf ook tijdelijk gestopt en nog meer van me guild en vrienden die het spelen omdat het nu gewoon oersaai is geworden omdat er tot aan de release geen nieuwe content komt het is al 4-5 maanden hetzelfde.
  En als WOD launcht komen er zeker weten weer een heel stel terug

 8.   
  3333/3333's avatar

  Vaste spelers hebben zoveel tijd en geld in deze game gestoken, die zullen echt niet zomaar stoppen met spelen.

 9.   
  Noice!'s avatar

  Hopen dat Blizzard luistert: console! console! console! Breng die shit nou gewoon naar de console! Rol het rustig uit en laat ons anders met Vanilla WoW beginnen. Dan trek je alle oude WoW’ers weer aan en boor je een heel nieuwe doelgroep aan! Console! Console! Console! En voor iedereen die denkt dag ’t niet kan: FFXIV speel ik liever op PS4 dan op PC, die besturing is super. Console! Console! Console!

 10.   
  Dark_Phoenix's avatar

  Rozaantjie schreef, "Hopen dat Blizzard luistert: console! console! console! Breng die shit nou gewoon naar de console! Rol het rustig uit en laat ons anders met Vanilla WoW beginnen. Dan trek je alle oude WoW’ers weer aan en boor je een heel nieuwe doelgroep aan! Console! Console! Console! En voor iedereen die denkt dag ’t niet kan: FFXIV speel ik liever op PS4 dan op PC, die besturing is super. Console! Console! Console!"

  ESO komt op de ps4.

 11.   
  King of Heroes's avatar

  Het is juist vanwege FFXIV op de console dat ik gestopt ben met WoW… Het begon oersaai te worden voor mij. Maar ik denk niet echt dat het een goed idee zou zijn. Enfin, skills gebruiken zou heel wat moeilijker zijn vanwege de grote hoeveelheid.

 12.   
  DeAdSeYe's avatar

  Toen ik WoW speelde, hield ik niet zoveel van MMO’s. Het kwam doordat mijn ex en vrienden WoW speelde. Heb WoW + Burning Crusade gekocht, maar nooit verder gekomen als level 35.

  Misschien dat ik het weer ga proberen voor een maandje, even dat oude gevoel terug halen. 😀

 13.   
  Jarek's avatar

  Talska schreef, "GN aka AD
  Einde der tijden: weleens naar COD2 gekeken? Het is geloof ik nog populairder dan toen het uitkwam (online) Populaire games zijn niet dood te krijgen. "

  Sterker nog, CoD2 is samen met CoD4 nog altijd de meest gespeelde Call of Duty op de pc. En dat voor een game uit 2005, waarvan er in de hele serie al een stuk of 10 games bestaan. 8)

 14.   
  tomson71's avatar

  Denk dat het voor een deel ook wel eens met Elder scrolls online te maken kan hebben, die hebben zo rond 1,000.000 betalende abonnees, waaronder ikzelf.
  Heb 8 jaar WOW gespeeld en je zal mij er geen kwaad woord over horen zeggen, maar vind Elder scrolls online toch echt wel een verfrissing, ben benieuwd als WOD uitkomt ik terug zal gaan, tot nu toe heb ik in ieder geval geen enkele behoefte om weer WOW te gaan spelen, blijf lekker in Tamriel lol

 15.   
  D_Dog's avatar

  Ik ben weer aan de start gegaan met WoW vandaag. 😛