World of Warcraft-legende Reckful overleden

Byron ‘Reckful’ Bernstein, die bekend is geworden als World of Warcraft- en Heartstone-streamer, heeft naar verluidt zelfmoord gepleegd. Dat zegt Blue op Twitter, een ex-partner van Bernstein. Ook zijn kamergenoot bevestigt het bericht, aldus eSports-insider Rod Breslau.

Bernstein was een van de eerste mensen die groot werd op streaming-platform Twitch. Hij wist in de eerste zes PvP-seizoenen in World of Warcraft de eerste plek te bemachtigen. Later ging hij over op Heartstone, waar hij professionele wedstrijden speelde en castte. Zijn Twitch-account werd later tijdelijk bevroren na het overtreden van zekere regels, maar bekender is dat zijn World of Warcraft-account permanent werd verbannen omdat Bernstein het deelde met anderen.

Het was al langer bekend dat Reckful leed aan mentale aandoeningen. Zo was een bipolaire stoornis vastgesteld en worstelde hij gedurende zijn leven geregeld met depressies. Hoewel hij voor zijn dood al een maand niet meer live was geweest, was hij nog wel actief op sociale media. Op Twitter plaatste hij enkele uren voor zijn dood nog een bericht over zijn mentale worstelingen. Inmiddels is dit bericht omgevormd tot condoleanceregister, waar onder meer Twitch zelf een bericht heeft geplaatst.

Ook in World of Warcraft zelf wordt Reckful massaal geëerd. Dit gebeurt zowel op de Stormwind-server, waar Bernstein zelf actief was, als op andere servers. De redactie van Gamersnet wenst alle nabestaanden veel sterkte toe.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren