World of Warcraft: Classic verschijnt in zomer 2019

BlizzCon 2018 is in volle gang en uiteraard ontbreekt World of Warcraft niet. In het bijzonder is ingezoomd op World of Warcraft: Classic, waarbij werd aangekondigd dat de oervorm van de nog altijd immens populaire MMORPG in de zomer van 2019 zal verschijnen. Tevens is er op dit moment een demo speelbaar op de beursvloer.

Maar als je dit leest, is de kans aanwezig dat je niet op BlizzCon bent. Mocht je de demo alsnog willen spelen, moet je aan het Virtual Ticket: een
toegangspas waarmee je zoveel mogelijk van BlizzCon kunt meekrijgen als digitaal mogelijk is. Als je deze pas van 39,99 euro aanschaft, kun je de demo van World of Warcraft: Classic downloaden.

Wanneer de klassieke versie van de MMO verschijnt, krijg je toegang middels je bestaande abonnement op World of Warcraft. Je hoeft dus geen losse subscription aan te schaffen voor Classic. Het is nog niet bekend of er fysieke releases rondom de game zullen verschijnen.

Hoewel Blizzard lange tijd aangaf dat het niet mogelijk was om de spelwereld terug te brengen naar zijn oorspronkelijke staat, werd World of Warcraft: Classic vorig jaar op BlizzCon aangekondigd als antwoord op de verzoeken van vele spelers. Zij zouden de MMORPG opnieuw graag ervaren zoals die er in zijn begintijd uitzag, ofwel uit nostalgie, ofwel omdat ze oprecht vinden dat het spel vroeger beter was.

Heb jij al zin om het historische Azeroth in te duiken? Laat het ons weten in de reacties!

  1.   
    Riesjart's avatar

    Reken maar. Tauren Warrior all the way.