Verhaal Call of Duty: Advanced Warfare speelt zich af in 2054

De details over Call of Duty: Advanced Warfare druppelen langzaam maar zeker binnen en na screenshots en informatie over een vermoedelijk nieuwe engine is het tijd om iets over het verhaal los te laten. Activision heeft een persbericht uitgebracht waarin staat aangegeven dat de nieuwe Call of Duty zich in het jaar 2054 zal afspelen.

Set in the year 2054, a private military corporation (PMC) has emerged with the power to rescue humanity from a devastated world struggling to rebuild after a global attack on its military and infrastructure. You are the advanced soldier. Empowered with new, cutting-edge exoskeleton abilities, technological advancements and high-tech gear, players join the ranks of a highly-trained, specialized unit committed to restoring order in a state of advanced warfare.
Verder wisten we al dat Jonathan Irons, gespeeld door Kevin Spacey, de ‘schurk’ is in Advanced Warfare. Hij staat aan het roer van de grootste private military corporation ter wereld, Atlas Corporation, en hij staat lijnrecht tegenover de ideeën van de Verenigde Staten.
This is an opportunity of a lifetime, and an honor for Sledgehammer Games. Call of Duty: Advanced Warfare is the most ambitious and creative project we have ever worked on. From the endless research and thousands of production designs, to our incredible focus on the narrative and amazing attention to detail – we’re taking nothing for granted. Call of Duty connects with the fans on such a deep level, and crafting a new vision for the next generation has been so inspiring for us.
Voor ontwikkelaar Sledgehammer Games is het maken van deze game een eer en volgens Glen Schofield van het bedrijf is het een enorme kans om een ambitieus en creatief product af te leveren. De naam ‘Call of Duty’ moet met de nieuwe consoles, de PlayStation 4 en Xbox One, een nieuwe betekenis en visie krijgen.

  1.   
    fdennis's avatar

    He bah weer die futuristische setting. Ik had het persoonlijk wel leuk gevonden. Als ze een CoD of Battlefield zouden uitbrengen in de 1ste en/of 2de wereldoorlog. Zou wel verfrissend zijn. Black Ops 2 was al ook al in de toekomst.

  2.   
    Dannytjuh's avatar

    Ik ben het eens met fdennis .Ik ben niet echt fan van de futuristische setting maar misschien is er nog hoop? Waarschijnlijk een nieuwe engine en ze hadden langer de tijd dit keer.

  3.   
    Ralph P Scene's avatar

    geef mij maar 2de wereldoorlog maar weer.

  4.   
    Jerry97's avatar

    Hoop dat het een gekke game wordt want ghost was echt slecht.

  5.   
    Jarek's avatar

    Ik ben het met jullie eens, deze setting spreekt mij ook totaal niet aan.

    Het lijkt wel of Activision de setting waarmee ze groot zijn geworden heeft laten vallen.

    Ook al wordt het een Call of Duty 2 HD edition met een aantal nieuwe maps, het maakt me niet uit.. Maar geef ons a.u.b weer eens een game in de WWII setting.

  6.   
    Sympharion's avatar

    Ik ben blij met de setting. Een futuristische setting met futuristische wapens, apparaten en voertuigen spreekt mij dan ook veel meer aan dan die ouderwetse wapens en voertuigen uit de Eerste of Tweede Wereldoorlog. Hopelijk blijven ze futuristische shooters maken, al gun ik de liefhebbers van de Tweede Wereldoorlog ook wel een shooter in die setting. Misschien dat een CoD-studio dan een CoD kan maken in het verleden, terwijl de andere twee zich op de toekomst focussen, dan is iedereen blij. 🙂

    PS.: Ik wacht nog steeds op een grootschalige hedendaagse of futuristische shooter waarbij je niet als Amerikanen vecht, maar als Europeanen, Russen, Aziaten of Afrikanen. Een game waarbij je als de communisten (Noord-Korea of China ofzo) tegen het kapitalisme (Amerika) vecht lijkt mij ook wel interessant. Of waarbij je als klokkenluider (ala Edward Snowden/Julian Assange) een leger van burgers/verzet bij elkaar weet te halen en dan tegen de machthebbers (Amerika) kan strijden. Een keer wat anders dan wat we altijd voorgeschoteld krijgen (Amerika-verheerlijking). 🙂

  7.   
    Alfa Warrior's avatar

    Dannytjuh schreef, " Waarschijnlijk een nieuwe engine en ze hadden langer de tijd dit keer. "

    Waarschijnlijk enkele kleine aanpassingen op hun oude engine, haha, Activision die een up2date engine gebruikt xD

  8.   
    WoKingNL's avatar

    Begin me nu toch wel ouder te voelen als iedereen zit te vragen om een 2de wereld oorlog settings, ik herinner me nog als de dag van gister dat iedereen dag na dag zat te zeuren dat er te veel 2de wereld oorlog games waren 😛

  9.   
    thijsknvb's avatar

    Alfa Warrior schreef, "

    ”Dannytjuh” schreef, " Waarschijnlijk een nieuwe engine en ze hadden langer de tijd dit keer. "

    Waarschijnlijk enkele kleine aanpassingen op hun oude engine, haha, Activision die een up2date engine gebruikt xD"

    hahah true story XD. Elke keer zeggen ze dat ze een nieuwe engine gebruiken en uiteindelijk zie je maar kleine verbeteringen.

  10.   
    Leukste's avatar

    Informatie over een “vermoedelijk nieuwe engine”. Eerst zien dan geloven. 😉

  11.   
    Jemigzeg's avatar

    Nu er voor een future setting gekozen is ben ik wel benieuwd wat we volgend jaar krijgen. Dan krijgen we Treyarch weer aan het stuur en ik hoop dat ze dan een frisse nieuwe setting kiezen. Is er btw een goede Wo1 shooter, de enige die ik ken is Verdun

  12.   
    Goldcobra's avatar

    Ik ben zelf absoluut geen fan van deze setting, maar ja, dat dacht ik ook bij BF 2142, en dat is uiteindelijk een van mijn favoriete shooters ooit geworden, dus we zullen eind dit jaar wel zien

  13.   
    3333/3333's avatar

    Jemigzeg schreef, " Is er btw een goede Wo1 shooter, de enige die ik ken is Verdun"

    Dat is helaas zo’n beetje de enige inderdaad. The Trench 1916 ziet er ook veelbelovend uit, al is die game al jarenlang nog steeds in de ontwikkelingsfase.

    Toy Soldiers is minder serieus, maar alsnog leuk. Als je van WW1 vliegtuigen houdt moet je Rise of Flight proberen, die is echt geweldig goed.

  14.   
    GirlPredator010's avatar

    Ik ben het eens met ‘Sympharion’, kan er niets aan bijvoegen.

  15.   
    thijsknvb's avatar

    titanfall 2.0 zo komt het voor mij een beetje over. 🙁

  16.   
    Hillianii's avatar

    lol

  17.   
    Moon-Hero's avatar

    fuck yeah lol