Eerste Assassin’s Creed bevatte co-op modus

Ontwikkelaar Ubisoft heeft onthuld dat er oorspronkelijk een ‘enorme’ co-op modus in de planning stond voor het eerste Assassin’s Creed-deel. Het spel zou in eerste instantie een co-op mogelijkheid bieden bij de kruistochten, maar de introductie van de huidige held Desmond eindigde dit allemaal. Zo meldt missiedirecteur Philippe Bergeron in een interview met de Xbox-site OXM:

Before we knew about the Desmond story and Animus link, we had a huge co-op component in there. But it just became too hard to do: the engine couldn’t support it, and then the metaphor we had above it didn’t support it.
Uiteindelijk geloofde Ubisoft niet dat een co-op modus zou passen in het geheel:
For us it was really part of the single-player experience, to have in-and-out co-op, and in the end we never thought it made sense in the storyline that we had for the Animus. There was no way to reconcile having multiplayer or co-op in an ancestor’s memories. Your ancestor lived his life in a certain way, so assuming you had branching storylines, it creates a paradox. It didn’t fit.
Het duurde tot het derde Assassin’s Creed-spel, Brotherhood, voordat de serie zich eindelijk waagde aan een multiplayer modus.

 1.   
  Hitman047's avatar

  Dat was toch al bekend?

  Assassins Creed begon als Prince of Persia: Assassins. De focus van die game lag grotendeels op co-op.

  Eens kijken of ik die gelekte beelden nog terug kan vinden. Daar kon je het co-op element duidelijk in actie zien. ๐Ÿ˜‰

  EDIT: Gevonden! Met dank aan Dailymotion. Youtube heeft alle video’s blijkbaar verwijderd.

 2.   
  Valent!jn's avatar

  Het nieuws zit hem vooral in het feit dat ze een ‘grote’ rol hadden weggelegd voor de co-op gameplay. Als ik die beelden zie, ben ik blij dat ze dat echter niet gedaan heb. :’)

 3.   
  yannick_TXL's avatar

  Hopelijk zien we in het eerste tussen deel van AC3 een Split screen Co-Op en een Online Co-Op modus, zodat je samen met vrienden je spel kan spelen ๐Ÿ™‚

 4.   
  Goldcobra's avatar

  Lol ik dacht al: Co-op? Heb ik wat gemist? ๐Ÿ˜›

 5.   
  Phil's avatar

  Klopt! Stond ook een tijdje terug op Didyouknowgaming.com

 6.   
  Hitman047's avatar

  ”Valentijn888″ schreef, "Het nieuws zit hem vooral in het feit dat ze een ‘grote’ rol hadden weggelegd voor de co-op gameplay. Als ik die beelden zie, ben ik blij dat ze dat echter niet gedaan heb. :’)"

  Dit zijn dan wel extreem vroege beelden hoor. Toen de game nog in de conceptfase zat. Ik geloof dat die video ergens uit 2004 komt. Ruim 3 jaar voordat het eindproduct op de markt verscheen.

  Dat gezegd hebbende… ben ik het wel met je eens. ๐Ÿ˜ณ

 7.   
  Gunrunner120's avatar

  voor de eertste game geen co-op leek me een verstandige stap maar nu bij de volgende release denk ik dat het wel leuk zou zijn om een ieuw element toe te voegen

 8.   
  STRAIGHT FLUSH's avatar

  Co-op voegt niets toe aan de game vind ik. het is al vet uitgebreid, dus voor mij heeft het geen toegevoegde waarde

 9.   
  Jodie__O's avatar

  Ik vind dat ze er goed aan hebben gedaan om het gewoon single player te houden.
  Ik had de game niet anders kunnen zien.
  Ik vind de multiplayer van brotherhood niet eens zo leuk.
  Single player is met assassin’s creed gewoon het leukst.