Remaster-geruchten aangeslingerd door PEGI-keuring Assassin’s Creed III op Xbox One

Alsof we nog niet genoeg (geruchten rondom) remasters ontvangen dezer dagen, lijkt het er nu toch op dat ook Assassin’s Creed III van een hedendaagse herziening zal worden voorzien. Het inmiddels alweer dik vijf jaar oude slotstuk van de originele Assassin’s-trilogie werd recentelijk gespot op de website van keuringsinitiatief PEGI, nota bene voor een nog niet bestaande Xbox One-versie.


Zeer onverwachts zou een remaster als deze ook niet bepaald zijn, aangezien spin-off Assassin’s Creed: Rogue uit 2013 op 20 maart aanstaande ook een verbeterde versie zal krijgen voor PlayStation 4 en Xbox One.

Het vierde deel, wat grofweg een jaartje eerder uitkwam, werd wél direct van ports naar diezelfde consoles voorzien. Maar nu Assassin’s Creed: Rogue Remastered een feit is, nestelt de mogelijkheid tot meer remasters zich wellicht in Ubisofts achterhoofd.

Een andere, iets minder aannemelijke verklaring zou bij de backwards compatible-versie voor de derde Assassin’s Creed kunnen liggen. De oorspronkelijke Xbox 360-titel is immers volledig speelbaar gemaakt op Xbox One aan de hand van Microsofts ingebakken emulator, maar normaliter schrijft PEGI daarvoor geen nieuwe keuringsrapporten uit. Wel zou dit verklaren waarom een Xbox One-versie wél aangehaald wordt op de officiële website, maar een mogelijke PlayStation 4-editie niet.

Wat jij? Is er naast Assassin’s Creed: Rogue Remastered ruimte voor nóg meer remasters in de familie van Assassins, of voldoen de oude (en in veel gevallen backwards compatible) versies van vorige consoles nog prima? We nemen het gerucht voor nu even met een korrel zout, maar onaannemelijk klinkt het allemaal nog niet.

 1.   
  OnOwned's avatar

  Veruit de slechtste Assassins ooit gemaakt, op Unity na dan. 0 behoefte aan dit.

 2.   
  Petor's avatar

  Amador, je werkt hard en bent een leuke knul, maar soms snap je helemaal niks van games! Beste AC ooit! Laat maar komen!!

 3.   
  LightFasher's avatar

  Toen hij uitkwam was het zeker een teleurstelling omdat Connor zoveel anders was dan Ezio. Maar terugkijkend is dit zeker een van de betere games uit de serie, ik zal hem dan ook met plezier nog en keer spelen.

 4.   
  Daniel Z's avatar

  OnOwned schreef, "Veruit de slechtste Assassins ooit gemaakt, op Unity na dan. 0 behoefte aan dit. "

  Boks! Met jou kan ik praten.

 5.   
  emilius23's avatar

  Remaster vind ik echt pure marketingpraatjes, dit is toch gewoon een port.

 6.   
  MisterMDW's avatar

  Als ze dan toch met remasters gaan beginnen laat ze dan gewoon deel 1 uitbrengen als een mooie en goede remaster en dan een soort Halo Masterchief collection met de ‘originele trilogie’ 😳

 7.   
  sjaak19832015's avatar

  Daniel Z schreef, "

  ”OnOwned” schreef, "Veruit de slechtste Assassins ooit gemaakt, op Unity na dan. 0 behoefte aan dit. "

  Boks! Met jou kan ik praten."

  Jullie hebben gelijk ik zie zelf liever dat ze deeltje 2 doen.

 8.   
  Rolf31's avatar

  Tik em aan Petor, laat maar komen!

  Dan rest hen alleen nog de eerste AC te remasteren…

 9.   
  tijn80's avatar

  Gezien het zeer kleine visuele verschil tussen de originele Ezio-collectie en de remaster, hou ik het maar bij de BC-variant van AC3…