Assassin’s Creed 3 Remastered verschijnt eind maart als stand alone-versie

Initieel zou Assassin’s Creed 3 Remastered alleen gratis inbegrepen zijn bij de Assassin’s Creed: Odyssey Season Pass, maar Ubisoft heeft bekendgemaakt dat de game uit 2012 als remaster ook een stand alone-versie krijgt op 29 maart. Deze los verkrijgbare titel is zowel fysiek als digitaal aan te schaffen.

Assassin’s Creed 3 Remastered krijgt de nodige verbeteringen ten opzichte van de originele game, namelijk ondersteuning voor 4K en HDR op PlayStation 4, Xbox One en pc. Ook zullen de textures van een hogere kwaliteit worden voorzien, is er een nieuwe grafische engine aan te pas gekomen en krijgt de gameplay hier en daar verbeteringen.

De inhoud van Connor’s avontuur in Amerika in het nieuwe jasje is als volgt: de volledige game, de singleplayermissies Benedict Arnold en Hidden Secrets, Tyranny of King Washington en de remaster van Assassin’s Creed 3: Liberation.

Meer weten over de games en de extra content? Ubisoft zet het nog even op een rijtje:

Assassin’s Creed III Remastered: De speler kruipt in de huid van Connor, een meester Assassin geboren in het Amerika van de 18e eeuw. Terwijl de bloederige revolutie dichterbij komt, wordt Connor belaagd door een krachtige groep anti-revolutie strijders die zelf de macht zoeken over alle dertien kolonies. Geschokt door de verwoesting, komt Connor in actie. Een decennialange reis op zoek naar vrijheid staat op het punt van beginnen.

Tyranny of King Washington: Ontdek een alternatieve geschiedenis waarin een van Amerika’s grootste helden, George Washington, valt voor de verleiding van oneindige macht. De nieuwe koning is geboren en zijn heerschappij raakt iedereen. De speler moet de vrijheid in het land terugbrengen door deze tiran, zijn oude kameraad, te onttronen.

Assassin’s Creed III Liberation Remastered: Volg het verhaal van Aveline, die strijdt voor haar volk en vrijheid tegen het Spaanse leger. Aveline is een vrouw vol overtuiging die gelooft dat zij haar stad New Orleans van de ondergang kan redden. Volg Aveline in haar epische reis van de drukke straten van New Orleans naar vervloekte voodoomoerassen en eeuwenoude Mayaruïnes.

Bekijk hieronder tevens de vergelijkingstrailer tussen de originele versie en de Remastered-editie.

 1.   
  BozeBever's avatar

  De reden van deze remaster snap ik dus echt niet buiten het gegeven dat dit een simpele cashgrab is. Het ziet er om eerlijk te zijn hetzelfde uit. Iets hogere textures, 60fps en een sepia/geel filter. Nou… Radical!

  Daarnaast… Waarom deel drie? Ja, het lag aan de basis voor de rest van de serie, maar was niet super. Qua gameplay niet (frontier was leuk, maar werd pas in blackflag echt goed geimplementeerd), qua verhaal niet (flinterdun en ruk) en qua graphics ook niet (Dit was het begin van de ubisoft ‘gameplay’-trailers om vervolgens te downgraden).

  Sentiment-aankoopje voor het huidige politiek verdeelde amerika misschien?

 2.   
  mmx's avatar

  @BozeBever: @BozeBever: Je hebt voor 100& helemaal gelijk bozebever

 3.   
  Tom Kauwenberg's avatar

  Zat er natuurlijk dubbel en dwars aan te komen, maar ik voel deze ook helemaal niet, nee.

  Inmiddels laten games als Crash, Shadow of the Colossus en vooral Resident Evil 2 haarfijn zien hoe je een remaster/remake écht goed aanpakt, maar Ubisoft doet zijn uiterste best om de hak-over-de-sloot-remaster hoog te houden. Misschien prima voor een ander; ik duw liever gewoon de originele disc (pak ‘m beet vijf euro) in mijn Xbox One.

 4.   
  BozeBever's avatar

  Liberation is overigens wel interessant. Deze heb ik toen ook op de PC gespeeld (wat toen al een HD remaster was (remasterception)), maar speelde eigenlijk helemaal niet zo best terwijl het uitgangspunt, een vrouwlijke assasijn in New Orleans, toen best interessant was.

 5.   
  MikeGevers's avatar

  Ik zat inderdaad ook de trailer te bekijken en dacht bij mezelf: is dit nou écht zoveel mooier dan het origineel? Sure, het gras ziet er hier en daar ietsje mooier uit, maar verder…

  Then again, hij zit ook “gratis” bij de Season Pass van Assassin’s Creed Odyssey. Die game is op zichzelf al heel vet, de DLC belooft ook heel wat, dus als je dan ook nog een remaster van AC3 en Liberation krijgt, waarom ook niet? Ze hadden ook gewoon de vanilla-versie van de games kunnen toevoegen aan de Season Pass, maar nu krijgen we iets dat iets moderner oogt.

 6.   
  Ik kom Harambe wreken's avatar

  De “originele” AC3 draait op mijn pc zo achterlijk slecht (zelfs Unity doet het veel beter) dat ik nog wel zou overwegen om deze ooit voor mijn ps4 te kopen. Daarnaast heb ik de DLC en Liberation ook nog nooit gespeeld dus waarom niet

 7.   
  dylan1995's avatar

  remaster ??