Nieuwe Rainbow Six wordt next-gen; Patriots onvindbaar

Rainbow Six: Patriots zal mogelijk nooit het levenslicht zien. Ubisoft bevestigde dat de volgende Rainbow Six-game voor de next-gen platformen verschijnt, maar de ondertitel “Patriots” werd nergens meer genoemd. Tony Key, senior vice-president sales en marketing bij Ubisoft, vertelde het volgende over de nieuwe Rainbow Six:

We’re absolutely making another Rainbow Six. We’ve already said so. We just, as we enter this new generation, have to make sure we make the right game at the right time with the right feature sets. And Rainbow Six got caught in the transition of going to next-gen and essentially we’re figuring out ‘well, are we making the right game for the right hardware systems?’ And you know, on Watch Dogs, the guys have been working on that game and it’s always been a next-generation game in their minds and the way they were designing it. And at the end of the day when the specs showed up for next generation, they had guessed right. That’s not always the case.
Deze verklaring van Key lijkt te suggereren dat Rainbow Six: Patriots een beetje tussen wal en schip is geraakt tijdens de ontwikkeling. Ubisoft was natuurlijk al enige tijd bezig met de game toen de PlayStation 4 en Xbox One dev kits verstuurd werden. Wellicht was het niet mogelijk om de game op een gepaste manier naar de next-gen over te zetten. De kans lijkt groot dat men opnieuw naar de tekentafel is gegaan om de nieuwe Rainbow Six meteen optimaal te ontwikkelen voor de nieuwe generatie. Key vertelde:
Sometimes you have to take a step back and go ‘you know, I’m seeing the possibilities, but it’s gonna take more time.’ We don’t really have anything else to announce or say about Rainbow Six, but we will say it’s a really exciting project for us and we can’t wait to say more.
In 2011 werd Rainbow Six: Patriots nog onthuld voor een release in 2013 op de huidige generatie consoles, maar na een trailer werd het al snel stil rondom de game. En onlangs kwam al aan het licht dat Ubisoft Toronto haar werkzaamheden voor de game had afgerond, al was het toen onduidelijk of men echt klaar was met een deel van de game of dat de ontwikkeling abrupt werd afgebroken.

In elk geval gaan we een nieuwe Rainbow Six zien, op de next-gen consoles. Maar of dat ook iets wordt in de stijl van Patriots, dat valt nog te bezien.

  1.   
    Neolite's avatar

    Het idee wat Ubisoft had met patriots was heel erg vet, alleen niet zo heel best uitgewerkt. Ik denk nog steeds dat ze er een hele vette game van kunnen maken met keiharde keuzes die je in een split second moet nemen. Maar het zal wel een te groot risico zijn….

  2.   
    Leon 2.0's avatar

    Verdorie, ik heb zo’n zin in een nieuwe Rainbow Six. 🙁 Zo jammer dat er ook bij deze E3 weer niets van getoond werd..

  3.   
    soldierarjan's avatar

    Ik heb super veel zin in nieuwe rainbow six en baalde er van dat niks te zien of te horen was.
    Maar als de game nu next-gen gaat heb geen problemen mee als de team optie maar zijn gebleven en niet simpeler zijn gemaakt.

  4.   
    ChielB's avatar

    ”Leon 2.0″ schreef, "Verdorie, ik heb zo’n zin in een nieuwe Rainbow Six. 🙁 Zo jammer dat er ook bij deze E3 weer niets van getoond werd.."

    De reden voor die afwezigheid is nu toch wel vrij duidelijk. Toch een risico om een dergelijk grote game nog te ontwikkelen voor de huidige generatie met de next-gens in aantocht.

    In elk geval juist positief dat ze niet voor een eenvoudige next-gen port kiezen, maar de game vrijwel volledig opnieuw ontwikkelen. Al moeten we er nu wel wat langer op wachten.

  5.   
    MisterMDW's avatar

    Blij te horen dat ze toch nog aan de slag zijn gegaan met Rainbow Six al hoop ik wel dat ze het patriots idee houden ! Het zag er super gaaf uit en was zeer gewaagd grote nadeel er aan was misschien wel dat het niet goed zou verkopen door het patriotisme/terrorisme 😕