Nieuw medisch onderzoek wijst uit: games verpesten je hersenen

Een nieuw medisch onderzoek op Reuters.com laat zien dat er een mogelijke link is tussen gewelddadige games en agressief gedrag. Het onderzoek, onder leiding van Dr. Vincent Matthews van de Indiana University School of Medicine, heeft 44 jongeren tussen de 13 en 17 jaar onderzocht. De jongeren, die overigens allen geen eerdere emotionele problemen hebben gehad, werden in twee groepen opgedeeld waarbij de ene groep Medal of Honor: Frontline ging spelen en de andere groep mocht aan de slag met Need for Speed: Underground. Met behulp van MRI-scans werd er gelet op veranderingen van de hersenactiviteit. Uit het onderzoek kwam duidelijk naar voren dat jongeren die zich met de gewelddadige game bezig hielden een verhoogde activiteit lieten zien van emotionele opwinding en een verminderde activiteit op het gebied van zelfbeheersing en focus.

    “Wat we hebben aangetoond is dat de emotionele opwinding is toegenomen. De vecht- of vluchtreactie wordt geactiveerd na het spelen van een gewelddadige videogame”, aldus Dr. Vincent Matthews.

De resultaten werden gepresenteerd tijdens een congres van het Radiological Society of North America, maar het is geen doorslaggevend bewijs dat games direct leiden tot agressief gedrag. Matthews heeft al aangekondigd dat er plannen zijn voor verder onderzoek naar de lange-termijn effecten van gewelddadige games op je hersenen.

  1.   
    Design's avatar

    Onzin, absolute onzin. 🙄 Dit soort beweringen maakt mij juist agressief…

  2.   
    ChielB's avatar

    En dat komt dan alsnog indirect dus door gamen, zie je wel! 😉

    Nee serieus, ik vind het ook onzinnig dat ze zoiets maar blijven doen. Natuurlijk zal je meer opwinding/adrenaline of wat dan ook krijgen van games vol actie en geweld. Alleen zijn er al de leeftijds-ratings in het leven geroepen om jongeren te behoeden voor extreme games. Daarnaast is het ook een taak voor de ouders om hun jonge gamertjes in de gaten te houden….

  3.   
    Koen's avatar

    Ik hou van actie/geweld zeker wel, maar ik heb nog nooit in me leven gevochten 🙄

  4.   
    TotalPicnic's avatar

    mijn neef ging van een 4 voor engels omhoog naar een 8 voor engels vanwege runescape en later wow

  5.   
    snuifski's avatar

    Zijn wel vaker andere onderzoeken geweest wat wel degelijk aantoonde dat gedrag veranderd door geweldadige games.
    Probleem is net als met roken,als je er aan verslaafd bent ontken je het gewoon en scherm je met andere onderzoeken dat het niet het geval is.
    Ik vind het wel een punt van zorg of we het leuk vinden of niet.
    Alles verloedert maar het ligt nergens aan,we ontkennen gewoon het probleem en gaan over tot de orde van de dag.
    Deze testen zijn gewoon wetenschappelijk onderbouwt met mri scans dus zijn simpele feiten.

  6.   
    Paolo's avatar

    Ze blijven maar van ditsoort tests doen en de één spreekt de ander weer tegen, beetje zinloos, vind ik persoonlijk.

  7.   
    Bleken's avatar

    Idd van spellen leer je goed Engels de belangrijkste taal als je het mij vraagt WTF heb je aan Duits enzo

  8.   
    Super Gamer's avatar

    dit is BELACHELIJK

    FOCK JOU Dr. Vincent Matthews

    weet je wat slecht is voor je hersens SCHOOL! 👿

  9.   
    SynoP's avatar

    Ik vind het geen slecht onderzoek. Maar ik denk dat het ligt aan je eigen intelligentie, ik ben me er altijd van bewust geweest dat games je niet mogen beinvloeden. En je hebt ook mensen.. die vinden het zo vet enzo, en die gaan het vaak nadoen, of worden er agressief van. Maar ik heb dat niet gemerkt :/ heb niks anders als gewelddadige games gespeeld.

  10.   
    Mandamo's avatar

    Uit het onderzoek kwam duidelijk naar voren dat jongeren die zich met de gewelddadige game bezig hielden een verhoogde activiteit lieten zien van emotionele opwinding en een verminderde activiteit op het gebied van zelfbeheersing en focus.

    Wat wil je bij Medal of Honor: Frontline. Poeh, wat was dat een slecht spel.

  11.   
    Design's avatar

    Lol. 😆 Nu, ik vond MoH:Frontline best wel goed voor zijn tijd.

  12.   
    ChielB's avatar

    Ik vind het tot dusver nog de beste MoH ooit (op de PS2 gespeeld). Echt top verhaal, geweldige afwisselende locaties, een prima sfeertje en het speelde erg lekker weg.

  13.   
    SCORPIONSOLDIER's avatar

    Ik wordt echt schijtziek van dit soort onderzoeken. alsof het aan games alleen ligt. wat ziet iedereen elke dag op de televisie. juist ja geweld.
    plus ik heb laatst/tijd terug van een onderzoek gehoord dat juist onderzocht hoe die onderzoeken (dus dit van reuters) worden gehouden. je wordt in een benauwend kamertje gezet en je moet gamen. Ook al heb je geen zin. is toch wel ff iets anders dan lekker relaxed op je eigen kamer zitten gamen, wanneer jij zin heb. als voorbeeld werd er gegeven jij houdt van trance en je vriend(in) houdt van hiphop. en je moet naar die muziek luisteren dan vind je dat ook irritant en zoiets gebeurt er dus ook met deze onderzoeken.
    ok je hebt een racegame en een shooter, maar toch. voor een shooter wil echt gaan zitten en voor een racegame zit liever ff snel. dus tja

    Dit soort onderzoeken hebben voor mij dus geen enkele betekenis. is gewoon gezeik van een aantal hypocrieten mensen (Amerikanen.)

  14.   
    Cirdan's avatar

    nou die mensen die echt in de game ingaan en daarna ook in hun echte leven die games na gaan doen die zijn gestoord en wij krijgen er last van 😮 dankje mensen die zich niet kunnen inhouden..

  15.   
    Uchiha linkz's avatar

    lol in mijn ogen zie ik dit aan als bullshit 😡 maar er zit wel een kern van waarheid in maar dan bij sommige games dan wel zo als cs of gta maarja het hangt van af of je nu zelfbeheersing hebt en geen dome dingen gaat na doen 🙄

  16.   
    N.Frufo's avatar

    Van te veel TV kijken en Spelletjes kunt u ook autistich worden!

    Maar mijn hersenen zijn toch al verpest.